Una din firmele lui Chelu, proprietara unei bucăți din Alprom, executată de ANAF

Deși războiul, prin instanțe, între firma lui Gheorghe Văsâi și firmele lui Chelu, pentru deținerea Alprom-ului nu a murit, iată că Finanțele încep să scoată la mezat, pentru datorii neonorate, bucăți din fosta perlă a industriei argeșene. Deși războiul așa cum scriam , nu a murit, între timp a murit afaceristul gălățean Cătălin Chelu, dar și mastodontul Alprom. Scheletul acestuia încă naște controverse, la instanțe încă sunt pe rol procese.

Război pornit pe acțiunile Mariei Bugheanu, date și lui Văsâi, și lui Chelu

Unul dintre pionii principali a fost Maria Bugheanu. Aceasta  a deţinut prin 2009 un pachet de 384.945 de acţiuni, pachet ce l-ar fi făcut pe unul dintre cei doi afacerişti, patronul de drept al Alpromului. Într-o primă fază,Maria  Bugheanu a căzut de acord cu Gigi Văsâi ca acesta din urmă, prin firma Financiar Urban, să cumpere pachetul majoritar de acţiuni şi astfel să devină patronul Alpromului. Cele două părţi au semnat un antecontract de vânzare-cumpărare. Doar  că, după cum susţine familia Bugheanu, banii respectivi nu au ajuns niciodată în conturile ei, după care s-au hotârât să vândă acelaşi pachet de acţiuni unor firme apropiate lui Cătălin Chelu, controlate de oamenii acestuia.

Cibrosat Galați pierde, la licitație, fosta cantină Alprom

Chelu a împărțit, prin operațiuni financiare complexe, prin împrumuturi între firme și prin alte mașinării economice, întreg patrimonial fostului producător de mobilă. Tocmai ca să devină aproape imposibil de recuperat de un pretendent precum Văsâi. Dispariția afaceristului din Galați a lăsat o situație dezastruaosă pe platforma industrială. Active deținute de firme mai mult sau mai puțin cunoscute precum:  Cibrosat S.A. Galați,  S.C.Vulturul din Comarnic , S.C. Altur din Slatina şi S.C. Apricor Consult SRL din Galaţi.
Pentru Cibrosat, scadențele neonorate i-au adus, pentru termenul de 26 octombrie, o licitație organizată de ANAF. La vânzare, fosta cantină Alprom, în suprafață de peste 1800 m.p., împreună cu terenul afferent.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea