Vila Florica a creat delir mediatic printre politicienii argeșeni. PSD și ALDE şi-au trecut în palmares salvarea unei părţi din istoria PNL

Delir mediatic! Politicienii s-au întrecut unii pe alții în transmiterea de mesaje către argeșeni. Așa se poate caracteriza vestea că proiectul de lege privind achiziţionarea Ansamblului conacului Brătianu - Florica de către Ministerul Culturii, cu fonduri de stat, a fost adoptat, pe 11 octombrie, în Camera Deputaților, cu 250 de voturi pentru. Imediat după adoptarea proiectului, mass media, dar și rețelele de socializare au fost bombardate de comunicate de presă și exprimări de bine din partea politicienilor argeșeni cu privire la această „reușită”.

Simona Bucura Oprescu – prima cu mesajul

Prima persoană care a făcut referire la acest subiect a fost deputata Simona Bucura Oprescu, care și-a ținut la curent simpatizanții săi, pe Facebook, despre cum evoluează proiectul de lege. „Plenul Camerei Deputaților a aprobat cu unanimitate de voturi propunerea legislativă inițiată de parlamentarii PSD Argeș pentru achiziționarea de către Ministerul Culturii a imobilului Ansamblul conacului Brătianu-Florica situat în localitatea Ștefănești din județul Argeș”, a postat aceasta pe rețeaua de socializare.
La interval de câteva minute a venit rândul deputatului Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE să prezinte argeșenilor „extraordinara veste”: „Vreau să salut adoptarea acestui act normativ și să subliniez faptul că prin această inițiativă îmbrățișată de către toți colegii din Parlamentul României Vila Florica este salvată și redată istoriei acestei țări. Este o inițiativă la care s-a muncit ani buni, dincolo de această lege. (…) Revine onoarea unui guvern social-liberal să achiziționeze Vilei Florica și este foarte bine că au fost alocate fondurile necesare și că s-a înțeles importanța acestui loc din istoria României”, a declarat deputatul Andrei Gerea.

Nici Consilul Județean Argeș nu s-a lăsat mai prejos

Între timp a apărut și mesajul din partea președintelui Consiliului Județean Argeș, Dan Manu: “Din prima zi a mandatului meu, am făcut tot ceea ce este necesar ca Vila Florică să rămână în patrimoniul județului Argeș. Mă bucur că efortul depus a avut rezultat dorit și că astăzi avem siguranța că Ansamblul Conacului Brătianu – Florica va rămâne în patrimoniul județului nostru. Vreau să multumesc tuturor celor care au fost alături de noi în tot acest timp și nu în ultimul rând parlamentarilor care au susținut această inițiativă legislativă”.
Și deputatul Mircea Drăghici a vrut să iasă neapărat în evidență. Acesta a prezentat argeșenilor  în direct, pe Facebook, de la Camera Deputaților aprobarea proiectului. „Astăzi este o zi istorică pentru Argeș pentru că am reușit, în plenul Camerei Deputaților, să asigurăm un viitor în care domeniul care simbolizează cel mai mult familia Brătienilor să rămână în circuitul public. (…) Acum, după ce va reveni în domeniul public, este asigurată conservarea, restaurarea, păstrarea şi promovarea valorilor culturale locale și naționale așa cum, de altfel, și-ar fi dorit și Brătienii și cum au spus că își doresc și moștenitorii lor. Am dovedit că suntem o echipă puternică. Administrația locală și județeană, parlamentarii PSD și administrația centrală am susținut permanent că Vila Florica este un bun național și trebuie să rămână astfel”, a precizat Mircea Drăghici.

Ultimii în transmiterea unui mesaj, dar nu cei din urmă, au fost liberalii

Într-un final, a venit și rândul liberalilor să trimită un comunicat de presă în care a fost prezentat discursul deputatul argeșean Dănuț Bica care a exprimat punctul de vedere al Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal privind achiziționarea imobilului „Ansamblul conacului Brătianu – Florica: „Din păcate, de patru ani, atât Ministerul Culturii și Identității Naționale cât și Consiliul Județean Argeș nu au reușit să-și exercite dreptul de preemțiune în vederea achiziționării „Vilei Florica”, existând riscul ca aceasta să fie vândută unor investitori privați, care să-i ofere o destinație nedemnă de valoarea sa istorică. Achiziționarea „Vilei Florica” de către Ministerul Culturii și Identității Naționale, în vederea păstrării sale în patrimoniul național, este imperios necesară. Conacul Brătianu-Florica nu este extrem de important numai pentru județul Argeș sau pentru Partidul Național Liberal, ci pentru întreaga națiune română”. A.V.

*** *** ***

Liberalul Adrian Miuțescu  atrage atenția: „Operațiunea achiziționarea Vilei Florica este încă la jumătate”

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, susține că adoptarea proiectului de lege, în Camera Deputaților, privind achiziţionarea Vilei Florica de către Ministerul Culturii, cu fonduri de stat nu reprezintă o certitudine că ansamblul va fi și cumpărat. Liberalul susține că așa s-a procedat și în cazul „Cumințenia Pământului”: „Operațiunea este încă la jumătate. Ea nu este finalizată. A fi finalizată înseamnă, în opinia mea, să văd contractul de vânzare cumpărare și plata făcută și să fie în posesia noului proprietar, atunci consider că s-a încheiat procesul. Dar noi nu abandonăm subiectul. Vă dau un alt exemplu care a trecut prin aceeași fază, lucrarea lui Constantin Brâncuși - Cumințenia Pământului care a fost aprobată pentru a fi cumpărată, dar au trecut doi ani și nu a fost finalizat. Vom  pune presiune pe Ministerul Culturii ca să nu se blocheze acolo acțiunea”, a precizat Miuțescu. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea