Cantina și internatul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Dima Pitești - suspendate de DSP

# Cinci unități școlare din Argeș au rămas închise
Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au desfășurat, în luna septembrie, mai multe controale la unitățile școlare din județ care au prezentat neconformități la ultimele verificări efectuate. Au fost reverificate 125 de unități din mediul rural și 35 din mediul urban. S-a stabilit că trei sferturi dintre școli și-au remediat deficiențele. S-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale din care 14 avertismente și o amendă de 3.000 lei la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Slobozia. În prezent, inspectorii DSP mai au de verificat încă 50 de unități de învățământ în mediul rural din cele care au prezentat neconformități la controlul precedent. Cinci unități școlare din Argeș, o unitate în mediul urban și alte patru în mediul rural, au în continuare activitatea suspendată. Este vorba de cantina și internatul Colegiului Tehnic „Dimitrie Dima” din Pitești și Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Slobozia, Grădinița cu program normal de la Școala Bădeni din comuna Stoenești, Școala Gimnazială Prof. Emil Negoiță din comuna Miroși și Grădinița cu Program Normal Jupânești din comuna Corbi.

Municipalitatea a mutat cei 45 de copii din internatul de la Dimitrie Dima la Liceul Astra

În mediul urban, inspectorii DSP au suspendat activitatea cantinei și Internatului care aparțin de Colegiul tehnic „Dimitrie Dima” Pitești. Recent, primarul Cornel Ionică și consilierii locali piteșteni s-au plâns, la ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii septembrie, că la Colegiul Tehnic Dimitrie Dima din cartierul Războieni se cheltuie bani de la bugetul local cât toate unităţile şcolare din oraş. Potrivit oficialilor, în primele opt luni s-au cheltuit pe utilităţi nu mai puţin de patru miliarde de lei. Acum se vor cheltui alți bani și pentru readucerea cantinei și internatului în stare de funcționare. Mai mult, administrația locală a decis amânarea rezolvării lucrărilor până anul viitor. În acest sens, municipalitatea a găsit și o soluție de avarie. Cei 45 de de copii din internatul de la Dimitrie Dima au fost mutați la Liceul Astra.

La cantină, până și ustensilele de lucru prezintă un grad avansat de uzură

Cauzele care au dus la suspendarea temporară de către DSP a cantinei și internatului constă în faptul că nu au fost respectate măsurile impuse prin procesul verbal de la ultimul control din februarie 2017. În ceea ce privește suspendarea activității la cantină s-a luat această măsură pentru că nu au fost efectuate pe perioada de vară lucrările de reparație și igienizare necesare, neasigurarea sistemului de ventilație în spațiul de pregătire culinară, tâmplărie deteriorată și geamuri sparte. Până și ustensilele de lucru prezintă un grad avansat de uzură, se arată în raportul inspectorilor DSP. Iar la internat situația este… în paragină. Nu au fost efectuate lucrări de reparație și igienizare în camere, iar plafonul de la camerele etajului II prezintă zone mari de infiltrații. De altfel, mobilierul, saltelele și lenjeriile sunt deteriorate, instalațiile sanitare defecte, iar grupurile sanitare sunt cu tâmplărie deteriorată.

După o lună de la suspendare se rezolvă problemele la grădinițele din Călinești

S-au remediat problemele la Grădinița cu program normal Hințești, la cinci zile de la închidere. Din 26 septembrie s-a emis decizie de reluare a activității, deoarece au fost remediate problemele ce au stat la baza deciziei de suspendare. Începând cu această săptămână, mai exact la mai bine de o lună de zile de la suspendare, urmează să fie emisă decizie de reluare a activității și la două unități din comuna Călinești, după ce primăria a remediat, în cele din urmă, problemele. Este vorba de Grădinița cu program normal Ciocănești și Grădinița cu program normal Glodu. Și la Școala Gimnazială nr. 1 din Cetățeni au fost rezolvate problemele.

Dr. Aura Copciag: „Este primul an în care trei sferturi din școli și-au remediat problemele constatate la controalele trecute”

Alte două unități unde activitatea a fost suspendată temporara, la sfârșitul lunii septembrie sunt Școala Gimnazială Prof. Emil Negoiță din comuna Miroși, și Grădinița cu Program Normal Jupânești din comuna Corbi. În ceea ce privește unitățile din mediul rural cea mai mare problemă a fost lipsa asigurării apei curente. „Până acum s-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale din care 14 avertismente și o amendă de 3.000 lei la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Slobozia. Este primul an în care trei sferturi din școli și-au remediat problemele constatate la controalele trecute”, a precizat șefa Serviciului Control din cadrul DSP Argeş, dr Aura Copciag.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea