Primul om de cultură al comunei Bradu, bugetarul Ţâcă, palat de sute de mii de euro - pe numele socrilor pensionari

Directorul Căminului Cultural din Bradu, Cristinel Soare, zis Ţâcă, este, în acte, sărac lipit. Nu are casă, nu are apartament, nu are afaceri. Are un amărât de salariu. Şi două maşini - conform ultimei declaraţii de avere depuse. Că nu circulă cu niciuna, asta este altă poveste.Că circulă, toată ziulica, într-un Mercedes luxos, iar este altă poveste. Circulă, însă, pe banii statului, fiind, exact în perioada în care dă ture prin comună, sau mai stă la taclale prin spălătoria care, deasemenea, nu este pe numele lui, plătit ca director de cămin cultural. Plătit să managerieze o activitate care nu îi poate fi decât străină, neavând nici studiile necesare, nici alte aptitudini. Nici măcar aplecări, fiindcă, de la primele cuvinte rostite, este clar că nu s-a omorât cu lecturile.

Domeniu impresionant, cu vilă, piscină, zonă de barbeque, gazon etc., proaspăt finalizate. În acte, de socri

Fosta mână dreaptă a dreptului Florin Frătică, Cristinel Soare, alias Ţâcă, s-a mutat, de vreun an-doi, într-un palat. Domeniul, împrejmuit cu un gard care a costat, cu certitudine, mai mult decât o casă de oameni normali, este impresionant. Mii de metri pătraţi de gazon ultra-întreţinut lasă cale liberă privirii către o vilă somptuoasă, cu sute de metri pătraţi construiţi. Totul nou, materiale de calitate net superioară faţă de construcţiile similare. Bani, nu glumă, au curs gârlă de la beneficiar către constructori. Şi tocmai aici vine întrebarea. De unde atâţia bani? Până de curând, Ţâcă a fost nimic altceva decât consilierul personal al lui Frătică. Înainte de asta, preşedintele clubului de fotbal din comună, un club care joacă printr-o divizie inferioară. Bani puţini, însă... rezultate bune. Nu la echipă, ci acasă, după cum se vede. Ah... am uitat. Proprietarii vilei sunt socrii lui Cristinel Soare. Oameni bogaţi, putred de bogaţi, pentru că imobilul a costat sute de mii de euro. Localnicii ne spun însă că socrii cu pricina sunt pensionari, nu au nişte venituri care să le permită asemenea investiţii. Eh, oamenii sunt răi şi, mai ales, invidioşi...
Ca să finalizăm descrierea proprietăţii, ei bine, partea din spate a vilei arată cel puţin la fel de interesant ca şi cea din faţă. Foişor, leagăn, zonă de barbeque şi, creme de la creme, o piscină de dimensiuni impresionante, cu şezlonguri, pavaj ca la carte şi toate cele. Intimitatea este asigurată de un al doilea gard, unul de privacy, pe al cărui fundal se pot observa arbuşti ornamentali, deasemenea, bine îngrijiţi. Probabil de un grădinar specializat, plătit - cum altfel? - din cele două pensii ale proprietarilor din acte.

Doar la Bradu există aşa ceva: Mercedes cu spălătorie proprie! Cristinel Soare: Nu, nu-i a mea! E luată cu ipotecă, este altă... nu este a mea!...

Proprietăţile gestionate de proaspătul director al Casei de Cultură Bradu sunt multiple. Aceiaşi socri (pensionari) deţin terenuri interesante în localitate. Şi, cum obrazul cultural subţire cu cheltuială se ţine, domnul Soare îşi plimbă funcţia de director într-un impecabil Mercedes E-class, nu de orice fel, ci unul cu motor de 3000 cmc., desigur, full-options. "L-am schimbat pe un Audi A6 pe care îl aveam, un Audi A6 din 2006", ne-a declarat directorul de la cultură Soare. Nu ne-a pomenit nimic de direrenţe de preţ, care, probabil, au fost mari. Am fost şocaţi că nu ne-a declarat şi faptul că socrii au luat vila cu piscină la schimb pe un cort, sau ceva asemănător... ca valoare.
Cum, însă, deşi, de multe ori, în timpul programului de la Cămin, Merţanul directorului Soare era la spălat sau trona în zona magazinului de vis-a-vis de primărie, l-am întrebat pe acesta dacă deţine imobilul cu spălătorie auto (trei posturi), agenţie de pariuri şi bar cu terasă. Imobil, din nou, ultracentral, vis-a-vis de primăria comunei. Răspunsul domnului director a fost la fel de elocvent ca şi la cel referitor la vilă: "Nu-i a mea! E luată cu ipotecă, este altă..."
Iată, mai jos, discuţia purtată, pe averile cunoscute public ca fiind ale directorului culturii din Bradu, Cristian Soare:
Redactor: Spuneţi-ne cum este cu declaraţia Dvs. de avere (publicată pe site-ul ANI, n.r.). Toată lumea ştie că aveţi Mercedes E-class, iar în declaraţie apare un Audi şi o Skoda. Nu aveţi nici casă... sunteţi amărât...
Cristinel Soare: Nu sunt... stau la socri, ca să ştiţi, deci...
Redactor: ...Deci... vila aceea cu piscină este a socrilor?
Cristinel Soare: Da. Da.
Redactor: Şi maşina tot a socrilor!?...
Cristinel Soare: Nu, maşina am luat eu... am avut un Audi A6 din 2006 şi l-am schimbat... Deci Audi acela care l-am avut este... l-am dat, da nu l-am radiat. Este vândut şi nu l-am radiat...
Redactor: Am înţeles. Dar spălătoria aceea din centru nu este tot a dumneavoastră? De ce nu o treceţi în declaraţie?
Cristinel Soare: Nu, nu e spălătoria mea. Nu!
Redactor: Am înţeles. Toată lumea ştie că e a dumneavoastră!
Cristinel Soare: Nu... e luată cu ipotecă... este altă... nu este a mea!...

La închiderea ediţiei, aflăm că şeful de Cămin Cultural din Bradu a reacţionat prompt la dezvăluirile noastre privind activitatea-i: şi-a luat concediu de odihnă. Aşa da! Acum, cultura din Bradu este şi ea în concediu, după vacanţa (cu plată) în care s-a lăfăit anterior!
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea