Primarul de la Davidești se opune la plata onorariului pentru expertiza contabilă din dosarul său penal

Continuă procesul în dosarul de corupție al primarului de la Davidești, Ion Sandu. Edilul, dar și ceilalți inculpați, caută și nod în papură pentru a tergiversa soluționarea dosarului. Așa se face că aceștia au formulat, în luna septembrie, cerere de recuzare a expertului Dănuț Bâzgu, cel care a realizat expertiza tehnică în dosar, pe motiv că acesta s-ar afla în stare de incompatibilitate și că nu a fost imparțial în redactarea raportului. La termenul din 17 octombrie, Tribunalul Argeș a primit răspuns de la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la situația expertului. Instanța a rămas în pronunțare cu privire la acest aspect, însă, se pare că va respinge cererea de recuzare a expertului după ce ANI nu a sesizat nicio neregulă. Încă o dovadă că inculpații vor să amâne cât mai mult cu putință soluționarea dosarului. De asemenea, edilul Ion Sandu și un alt om de afaceri inculpat în dosar, Adrian Sorin Nedef, nu au vrut să achite suma de circa 5.000 lei, reprezentând diferenţă onorariu pentru expertiza contabilă, pe motiv că prețul raportului a fost mult prea mare față de alte expertize asemănătoare. La ultimul termen al procesului, judecătorul de la Tribunalul Argeș a precizat că decontul depus de expert este unul justificat, iar inculpații trebuie să îl plătească. Cu toate acestea, primarul Ion Sandu și Adrian Nedef au preferat să se opună cu privire la această plată.

 

Expertul Dănuț Bâzgu: „Duceti-vă să vedeți ce au făcut cu acele amplasamente, ce dezastru!”

După cum v-am informat în edițiile trecute ale săptămânalului Atitudine în Argeș, expertul Dănuț Bâzgu, în urma raportului realizat, arată mai multe neconformități. „Atunci când o expertiză nu convine cuiva, e atât de ușor să arunci totul pe expert. (…) Duceți-vă să vedeți ce au făcut cu acele amplasamente, ce dezastru! Unii dintre ei, nu toți. Dacă și ANRMAP a declarat că nu au fost respectate legile în ceea ce privește achizițiile, atunci ce mai e de spus?…”, ne-a precizat expertul Dănuț Bâzgu.

Prejudiciu la Primăria Davidești de circa 1,4 milioane de lei

Reamintim că în anul 2015, primarul comunei Davidești, Ion Sandu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de mai mulți oameni de afaceri din județ, pentru infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (6 acte materiale), complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată (19 acte materiale) și neglijență în serviciu (2 acte materiale). Ion Sandu, în calitatea sa de primar al comunei Davidești, este acuzat de procurori că în exercițiul atribuțiilor sale de serviciu, beneficiind de ajutorul altor inculpați, „a achitat în mod nelegal și necuvenit către societățile comerciale administrate de aceștia, în contextul derulării mai multor contracte de lucrări, suma totală de 1.463.264 lei”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea