Medicul Sorin Pletea - trimis în judecată pentru neexecutarea sancţiunilor

# Dr. Pletea riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani  # Nici până în prezent, Spitalul Județean Argeș nu a plătit despăgubirile de 500.000 de euro din dosarul de malpraxis # Sorin Pletea a făcut contestație la executarea Spitalului Județean Argeș
Continuă problemele pentru medicul ginecolog Sorin Pletea. În anul 2010, medicul Pletea pierdea un proces de malpraxis și trebuia să plătească părților vătămate daune morale în valoare de 500.000 de euro. În luna iunie a.c., acesta a fost trimis din nou în judecată, de data aceasta pentru neexecutarea sancţiunilor. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Pitești.
Conform art. 288 NCP - neexecutarea sancţiunilor penale, Sorin Pletea este acuzat că „s-a sustras de la executare ori neexecutarea conform legii a unei pedepse complementare ori accesorii sau a măsurii de siguranță… Fapta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă”. Reamintim că medicul Pletea a fost condamnat, în 2010, la închisoare de 1 an şi 8 luni, cu suspendare, cu 4 ani termen de supraveghere. În plus, instanţa a decis plata unor daune morale de 500.000 euro, în solidar cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, către familia fetiţei care a decedat în urma traumelor suferite la naştere. Conform surselor noastre, se pare că medicul nu a respectat termenul de supraveghere de patru ani. În hotărârea instanței, inculpatul trebuia ca pe durata termenului de încercare să se supună măsurilor de supraveghere prevăzute și să se prezinte lunar la sediul Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, la termenele fixate de consilierii de probaţiune. Medicul Pletea nu ar fi respectat aceste obligații și s-a ales cu un nou dosar.

Managerul Spitalului Județean: „Nu a fost plătită toată suma către familia vătămată”

Medicul Pletea trebuie să plătească suma de 500.000 euro, în solidar cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, către familia fetiţei care a decedat în urma traumelor suferite la naştere. Drama a început în anul 2003, la naşterea fetiţei Irina Balş. Medicul Pletea i-a refuzat mamei operaţia de cezariană şi a utilizat forcepsul pentru extragerea bebeluşului. Această operaţiune i-a provocat nou-născutului leziuni cerebrale severe, orbire şi grave probleme de auz. Copilul a decedat doi ani mai târziu. Nici până în prezent nu a fost plătită integral suma de bani către familia vătămată.
Actualul manager interimar al Spitalului Județean Argeș, Adriana Molfea, ne-a explicat că unitatea dă eșalonat o anumită sumă de bani, iar apoi medicul Pletea este obligat la înapoierea acestor plăți către spital.
„S-a plătit eșalonat. Sumele de recuperat de la medicul Pletea devin eligibile pe măsură ce banii sunt plătiți de Spital. Nu a fost plătită toată suma, cei 500.000 de euro, către familia vătămată. Nu știu exact ce parte din sumă a fost plătită până acum. Nu pot să vă spun în acest moment, avem control de la Curtea de Conturi și nu pot să verific în contabilitate”, ne-a precizat Adriana Molfea.

Pletea a făcut contestație la executarea Spitalului Județean Argeș

Și totuși  medicul Pletea a dat în judecată și Spitalul Județean Argeș contestând executarea. Mai mult, magistratul de la Judecătoria Pitești i-a aprobat, la executare, medicului proba cu expertiză. Sorin Pletea contestă suma de 6.300 de euro. La sfârșitul anului 2016, Judecătoria Pitești a emis „adresă către expert să aibă în vedere următoarele obiective; - să stabilească cu exactitate care este cuantumul prejudiciului de executat conform titlului executoriu. (…) Se va emite adresă la Biroul local de expertize judiciare, tehnice şi contabile, de pe lângă Tribunalul Argeş, prin care se aduce la cunoştinţă numirea expertului Dumitrache Dragoş, în contul expertului desemnat. Se stabileşte cauţiune în sumă de 27.041 lei”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea