Agenția Națională de Integritate cercetează, la Bradu, un ales local

# Din declarația de avere a acestuia au dispărut, subit, aproape 2,5 miliarde lei vechi
Din nou, probleme, la Bradu, printre consilierii locali. Dacă, săptămâna trecută, prezentam cazul lui Cristinel Soare, prezent pe liste pe la mai toate alegerile locale, și a cărui avere fabuloasă este pitită pe numele socrilor sau altor persoane, iată, săptămâna aceasta, cazul lui Andrei Niță (UNPR), consilier local și fost candidat pentru fotoliul de primal al comunei.

Apartament în București luat cu credit pe 30 de ani. Pierdut apoi credit din declarația de avere

Tânărul inginer Andrei Niță a cumpărat, împreună cu soția, în urmă cu câțiva  ani, un apartament cu două camere în București, în Drumul Taberei. Prilej cu care a contractat pentru ”numai” 30 de ani un credit de la ING Bank, primind o sumă de 213.000 lei. De la aceeași bancă a luat și un împrumut pentru nevoi personale în valoare de 35.000 lei. În total, aproape 2,5 miliarde de lei vechi. Cele două credite apar evidențiate în declarațiile de avere depuse în vara anului 2016, an în care tânărul Niță a candidat atât pentru fotoliul de primar la Bradu, cât și pentru funcția de consilier local.
Problema a survenit odată cu publicarea, pe site-ul Primăriei Bradu, a declarațiilor de avere ale consilierilor locali. Andrei Niță și-a depus și el declarația, din care, însă, lipsesc cele două credite de la ING. Imediat au apărut speculațiile, ținând cont și de faptul că tatăl acestuia, Marian Niță, a fost denunțător în dosarul de corupție al actualului primar al localității. S-a vorbit chiar despre faptul că suma celor două credite a fost negociată cu Frătică, de care Andrei Niță este mult mai apropiat la votul din Consiliul Local. Nici vorbă, ne-a lămurit chiar persoana în cauză. Pur și simplu, a omis trecerea creditelor în declarația de avere, credite care, ne lămurește însuși persoana în cauză, își urmează, nestingherite, scadențele.

ANI a declanșat verificări pentru stabilirea situației reale

# Redactor: Bună ziua. Tocmai am aflat că Agenția Națională de Integritate a demarat o verificare în ceea ce vă privește. Este vorba de cele două credite care, în ultima declarație, nu mai apar
Andrei Niță: Nu e nimic, nu e nicio chestie, e o greșeală de redactare. Eu am luat un credit pe 30 de ani cu ”Prima casă”, cu care am cumpărat un apartament. Anul acesta, nu am mai scris sumele celor două credite, ci am scris, în dreptul apartamentului, că e luat cu credit. Am dovezi de la bancă, mai am credit 25 de ani de plată, așa încât nu e nimic de ascuns. Voi merge la ANI să lămuresc situația...
# Redactor: Așa este. Dacă creditele nu au fost închise cu numerar, nu este nicio problemă...
Andrei Niță: Nici pomeneală. Atunci era caz penal, într-adevăr. Voi merge cu extrasele de la bancă și voi lămuri situația.

Un oficial al Primăriei Bradu ne-a confirmat faptul că ANI a declanșat o cercetare ce îl privește pe UNPR-istul Andrei Niță. ANI a solicitat informații cu privire la situația patrimonială a acestuia și alte câteva date. Vom reveni. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea