Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a dat în judecată peste 290 de angajați

# Măsurile nepotrivite luate de conducerea și sindicatul de la Ape își spun cuvântul. ABAAV s-a întors împotriva salariaților după ce Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu semnificativ # Unii angajați au de returnat peste 10.000 de lei # Inginerii pleacă pe capete de la ABAAV, însă conducerea nu recunoaște această „criză”

La începutul lunii octombrie, la Tribunalul Argeș, a fost înregistrat un dosar în care Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, a dat în judecată sute de angajați pentru a recupera un așa zis prejudiciu stabilit în urma unui control al Curții de Conturi, în urmă cu câțiva ani. 293 de angajați au de dat înapoi către ANAR sume de bani cuprinse între câteva sute de lei, ajungând și până la 15.000 de lei. Deși angajații au primit în urmă cu câțiva ani mai multe drepturi salariale negociate prin contractul colectiv de muncă, Curtea de Conturi a stabilit că aceste bunuri salariale nu au fost acordate conform legii și ele trebuie înapoiate. Conform surselor noastre, angajații sunt nemulțumiți de această decizie, mai ales că în ultimii doi ani le-au fost diminuate, în mai multe rânduri, salariile. Mulți dintre ei chiar arată cu degetul către slaba organizare a Sindicatului de la ABAAV, considerând că nu apără drepturile salariaților și urmăresc doar interese personale sau ale conducerii. Asta în contextul în care diferențele salariale între conducere și angajați sunt unele semnificative. Conform surselor noastre, reducerile masive de salarii de la Ape au determinat oamenii să plece ”pe capete” din instituție, iar la concursurile de angajare nu se mai prezintă nimeni.

 

Gorunescu: „Deocamdată nu a plecat nimeni din ABAAV, decât atunci când au ieșit la pensie”

Actuala conducere de la ABAAV consideră că aceste litigii de muncă se întâmplă la nivel național, în mai multe Administrații Bazinale, nefiind doar cazul instituției din județul nostru „A fost vorba de o salarizare făcută mai demult. Curtea de Conturi a venit în control și a găsit mai multe neconformități. Acum trebuie să se recupereze niște bani conform Curții de Conturi. Nu știu despre ce sumă este vorba, asta s-a întâmplat mai de mult, nu eram eu în instituție atunci.  E o chestie unitară, se întâmplă în mai multe Administrații din țară. Toată lumea a fost dată în judecată. Sunt și sume infime care trebuie date înapoi, dar și sume mai mari”, a precizat directorul interimar al ABAAV, Bogdan Gorunescu. Întrebat și de criza de angajați de la Ape, directorul Gorunescu a negat această posibilitate: „Nu e nicio criză de angajați. Salariile nu sunt chiar așa mici. Dar sunt confidențiale. Deocamdată nu a plecat nimeni din ABAAV, decât atunci când au ieșit la pensie”, a mai adăugat Gorunescu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea