Ion Mînzînă: „Alocațiile bugetare în ceea ce înseamnă PNDL II sunt cele mai mari din istoria județului Argeș”

# 21 de localități din Argeș încă nu au depus documentațiile pentru proiectele din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020
În cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală 2017-2020, în județul Argeș au primit aprobare de finanțare un număr de 151 de obiective de investiții, ce se ridică la o sumă de 727.939.413,12 lei. Pregătirea documentaţiilor aferente proiectelor de lucrări publice aprobate la finanţare prin PNDL 2 a intrat în linie dreaptă, având în vedere că termenul-limită pentru depunerea actelor este pe 30 octombrie. În Argeș, încă nu au fost depuse documentații pentru proiectele din 21 de localități. Conform vicepreședintelui CJ Argeș, Ion Mînzînă, există și o localitate unde primarul a renunțat la finanțare. Este vorba de comuna Beleți-Negrești unde primarul PSD, Dorin Cătănea, nu dorește să continue documentația pentru modernizare/reabilitare grădiniță cu program normal în localitate.

Ion Mînzînă: „Îmi pun problema dacă vom avea forța de muncă necesară pentru a duce la bun sfârșit toate aceste proiecte”

„Alocațiile bugetare în ceea ce înseamnă PNDL II sunt cele mai mari din istoria județului Argeș. Pe 30 octombrie se încheie depunerea de documentații, dar se mai acordă  un termen de prelungire pentru corecturile necesare pentru fi gata de semnat documentațiile respective. În județul Argeș s-a aprobat 151 de proiecte în ceea ce înseamnă PNDL II. La ora  aceasta avem o situație din care rezultă că comuna Beleți Negrești, a renunțat la finanțările pe care le obțuinuseră în urma documentațiilor depuse. De asemenea nu au depus documentații 21 de localități. La această oră județul Argeș dacă vom începe toate cele 151 de investiții îmi pun problema dacă vom avea forța de muncă necesară pentru a duce la bun sfârșit toate aceste proiecte”, a precizat Ion Mînzînă.

Cornel Ionică: „Nu sunt mulţumit de ceea ce a primit Piteştiul în urma PNDL 2”

Prezent la conferința de presă a PSD Argeș, primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a declarat că nu este mulţumit de ceea ce a primit de la Guvern prin programul PNDL, unde doar patru din cele 23 de proiecte depuse au primit finanţare. Este vorba de Consolidare și reabilitare clădire tronson I-Colegiul Național Zinca Golescu, Extindere și reabilitare imobil Școala Gimnazială Mircea cel Bătrân, Reabilitare termică – Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu” și Reabilitare și consolidare Colegiul Național Ion C. Brătianu.
„Nu sunt mulţumit de ceea ce a primit Piteştiul vis-a-vis de proiecte. Am depus 23 de proiecte şi s-au aprobat 4. În infrastructura de bază a Piteştiului nu am primit niciun leu. Am depus proiecte pentru străzile Depozitelor, Trivale şi b-dul I.C Brătianu. Acum vorbim de 269,56 miliarde - proiectele semnate până acum la Pitești. Încă sunt promisiuni şi eu încă mai am încredere.”, a declarat primarul Cornel Ionică.

Promisiuni pentru realizarea unei Săli Polivalente cu 4.500 de locuri la Pitești

De asemenea primarul Piteștiului are promisiuni de la președintele PSD, Liviu Dragnea, și de la președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și pentru alte proiecte. Sperăm noi să nu rămână doar promisiuni…
“La vizita de la Dacia a lui Liviu Dragnea și a lui Călin Popescu Tăriceanu am primit pomisiuni de la aceștia cu privire la unele proiecte. Este vorba despre stadionul Nicolae Dobrin în c eea ce privește lucrările la tribună și la acoperiș, dar și despre Sala Polivalentă. Mi s-a spus de la Compania Naţională de Investiţii că au ei un proiect de sală polivalentă cu 4.500 de locuri. Ar fi nemaipomenit. Cam aici ne gândeam şi noi 4000-4500 de locuri. Avem promisiuni. Vedem...”, a mai precizat Cornel Ionică.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea