Bebe Ivan nu s-a lăsat și a câștigat procesul cu romii din Costești

# Bătălie, la Tribunal, pentru o sumă ce reprezintă bugetul Primăriei Băbana pe  un an întreg!

Decizie definitivă, la Tribunalul Argeș, în litigiul dintre Primăria Băbana și una din firmele romilor din Costești, Argecom Metal. Cei din urmă au plecat acasă cu 3,3 miliarde lei vechi, bani trași, în urma câștigării unui proces, din contul celei mai sărace primării din Argeș. Instanța superioară a decis însă, iată, că banii trebuie popriți până se decide, definitive, a cui este dreptatea.

Firma romilor a primit banii, deși avea datorii la Fisc de miliarde de lei

Litigiul  a pornit de la altă firmă a romilor din Costești, Venus Holdrung, care a facturat primăriei trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene. Primarul Bebe Ivan (foto) nu a plătit factura emisă de firma din Costesti (romii nu au așteptat ordin de începere al lucrărilor, nu au încheiat proces-verbal de recepție etc.), așa că s-a mers la proces. Primăria a câștigat. Romii au cesionat creanța către o altă firmă, Argecom Metal, după care totul a reînceput. Doar că, așa dcum am mai scris, ajutați de actul notarial și de îndemânarea  executorului Vârgă, romii reușesc să ia banii din contul primăriei - cca. 3,3 miliarde lei vechi. Culmea, firma romilor a reușit să încaseze banii în cont, ba chiar să îi retragă, deși avea, la Finanțe, datorii de multe miliarde de lei vechi.  După deschiderea procesului de întoarcere a executării, Primăria Băbana a deschis un altul, de poprire a conturilor firmei Argecom Metal. Doar că, la Judecătoria Pitești, s-a lovit de o mare problemă: instanța le-a pus în vedere să achite o cauțiune de 20% din valoarea creanței, adică aproape 70.000 de lei. Edilii din Băbana au solicitat  revocarea judecătoarei Filofteia Voicescu, dintr-un motiv foarte simplu dar și foarte bine întemeiat. Pentru că aceeași judecătoare, la debutul proceselor dintre autoritatea publică locală și firmele romilor, a dat câștig de cauză celor din urmă.
Primarul din Băbana:

Am făcut plângere împotriva Statului Român și Ministerului de Finanțe!

Problema cea mai mare va fi cea a posibilității greoaie de a popri ceva. Patronii din Costești, cu siguranță, nu au, la această oră, în cont, nici bani de țigări, pentru că se așteptau la un asemenea deznodământ. Nu au dat, spre exemplu, nici datoriile către statul român, așa încât, probabil, nu vor avea nicio intenție de a bloca niște sume în procesul cu o biată primărie. Însă primarul este revoltat tocmai de faptul că acești bani nu trebuiau, din punct de vedere legal, să ajungă în contul firmei din Costești, atâta timp cât se cunoștea situația sa, de datornic la statul român.
Bebe Ivan, primar, Băbana: Am mers deja la executor, pentru a declanșa acțiunea. Eu nu mă pot atinge de bani, însă, pe unde îi găsesc, îi voi bloca. Am făcut plângere împotriva Statului Român și Ministerului de Finanțe. Nu aveau voie să le dea banii (firmei Argecom Metal, n.r.), pentru că aceștia aveau datorii de 1.400.000 de lei către Stat. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea