Controversata firmă Matra, câștigătoarea licitației Lapte-Corn din Argeș

# 311 miliarde lei vechi, fără TVA, intră în contul singurei firme care s-a prezentat la concurs # O anchetă a DNA Craiova a vizat firma, fix pentru același program
Au trecut vremurile când, sub privirile atente ale fostului președinte al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu, se duceau bătălii crunte pentru atribuirea programului Lapte-Corn în Argeș. Au rămas célèbre războaiele duse, prin instanță, dar și în afara acesteia, de Lactag și Vlăsia, prima condusă pe atunci de Nicolae Oiță, prieten și chiar partener de afaceri al lui Nicolescu, a doua manageriată de Aurel Săvulescu, buturuga mică a licitațiilor de profil și câștigător, pe linie, la procesele intentate pentru vicii de procedură sau pentru descalificările suferite.
Ei bine, anul 2017 a adus, la concurs, o singură firmă: celebra Matra, din Scornicești. Celebră pentru faptul că s-a aflat, de mai multe ori, sub lupa a diferite instituții de anchetă și control ale statului, inclusiv DNA. Nicio problemă, Matra se prezintă cu aceeași poftă de acaparare de teritorii noi la procedurile inițiate electronic. Firma, cu sediul în Scornicești, este câștigătoare tradițională a licitațiilor de același gen pentru județul Olt. În urmă cu doi ani, a produs aceeași surpriză în județul învecinat, ”reușind” să fie singura firmă participantă la licitație, deși banii puși la bătaie, ca și în Argeș, nu erau deloc de neglijat. Livrarea de Lapte-Corn în Olt a fost studiată atent de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova, pentru faptul că au fost semnate contracte pe durată de peste un an, deşi legislaţia actuală interzice angajarea de cheltuieli fără a exista prevederi bugetare în acest sens.

311 miliarde lei vechi s-au dat, 311 miliarde lei vechi s-au luat

Denumirea contractului recent adjudecat de Matra este următoarea: ”Acord-cadru privind furnizarea și distribuirea de produse lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore, pe anul școlar 2017 -2021, din județul Argeș, după cum urmează:
Lot.1. Produse de panificație (cornuri/batoane sau biscuit uscați și covrigi simpli). Lot.2. Produse lactate (lapte/lapte UHT/lapte pasteurizat/iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir)
VALOAREA TOTALĂ FINALĂ A CONTRACTULUI
Valoarea: 31.117.749,36     Moneda: RON    Fără TVA
Așadar, firma nu a lăsat niciun leu ”la vale” din valoarea estimată de autoritatea contractantă, în cazul de față Județul Argeș prin Consiliul său. Nici nu era nevoie, pentru că, atunci când alergi singur, nu poți să ieși, cu niciun chip, pe al doilea loc…
Andreea Stoica

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea