La Slobozia, educaţia are prioritate! S-au construit şcoli şi grădiniţe la standarde europene pentru viitorul comunităţii

Cu o populaţie de peste 5.000 de locuitori, comuna Slobozia necesita lucrări care să o aducă la standardele  vremii în care trăim. În doar un an de mandat, primarul Petre Funie a reuşit, împreună cu a sa comunitate, să construiscă şi să renoveze şcoli şi grădiniţe, să facă o punte funcţională iar acum se lucrează la extinderea reţelei de apă potabilă.
Imediat după instalarea ca primar, în vara anului trecut, edilul din Slobozia a început și o serie de investiții, de maximă necesitate.
„Şcoala Mare”, aşa cum este cunoscută cea de-a doua şcoală din localitate a fost modernizată, anvelopată şi dotată cu grupuri sanitare, extensii care lipseau cu desăvârşire. De asemenea, în comună s-a mai construit încă o  grădiniţă la standarde europene. Toate acestea au ca punct de legătură o punte care acum se completează cu treceri pietonale: „Puntea care face legătura în comună nu a mai fost renovată de la construirea ei, de zeci de ani. Acum am lăţit-o cu treceri pentru pietoni şi biciclişti, fiind necesare aceste lucrări mai ales din cauza faptului că tinerii noştri şoferi teribilişti intrau tare pe punte şi îi mai agăţau cu maşinile pe elevi.”, a declarat primarul Petre Funie.
De asemenea, s-a mai construit o grădinţă, numărul unităţilor de învăţământ ajungând la patru: două şcoli şi două grădiniţe. În paralel, se forează patru puţuri pentru alimenatarea cu apă şi se aşteaptă semnarea proiectului pe apă-canal (PNDL), în valoare de 12 miliarde de lei. Totodată, curând se vor demara lucrări pe drumurile încă neasfaltate din localitate. Slobozia are şi o latură istorică şi culturală aparte, fiind întemeiată de marele domnitor Constantin Brâncoveanu, şi tot aici Liviu Rebreanu a conceput şi aşternut pe hârtie romanul „Răscoala”, fiind foarte apropiat de oamenii locului în mijlocul cărora a locuit o vreme.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea