Legături dubioase! Deputatul Mircea Drăghici deține un teren în coproprietate cu directorul Apelor Române

# Greșeală de redactare sau fals în declarații!?  Directorul ANAR, Victor Sandu, se contrazice în declarațiile de avere # Același număr de înregistrare, declarații diferite! Sandu scrie că deține un teren în coproprietate cu deputatul Drăghici, iar în altă declarație susține că același teren îi aparține lui și soției sale

În vara acestui an, numirea lui Bogdan Gorunescu în fruntea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a surprins pe toată lumea, până și pe cei din fruntea PSD Argeș. De fapt, Gorunescu ar fi fost propunerea deputatului Mircea Gheorghe Drăghici, bun amic și vecin, în zona Curtea de Argeș, cu acesta. Deși cea mai bună parte conducerea filialei județene de partid a sărit ca arsă după această numire, nimeni nu a mai putut să facă nimic, mai ales că sforile au fost foarte bine trase de deputatul Drăghici. Și nici nu avea cum să nu fie altfel, mai ales că, spun sursele noastre, Mircea Drăghici nu numai că este bun prieten cu Victor Sandu, directorul Administrației Naționale a Apelor Române, dar deține și în coproprietate cu acesta un teren în Argeș.

Gheorghe pentru unii, Mircea pentru alții! Același deputat Mircea Gheorghe Drăghici!

Deputatul Mircea Drăghici deține, conform ultimei declaratii de avere, o treime cotă parte dintr-un teren extravilan aflat în comuna Arefu, județul Argeș. Terenul are o suprafață de 5.000 mp și a fost dobândit în anul 2013. Alături de Mircea Drăghici, conform declarațiilor sale de avere, terenul se află în coproprietate cu încă două persoane ale căror inițiale sunt B.M.D., respectiv S.V. (facsimil 1). Odată cu numirea lui Bogdan Gorunescu în fruntea ABAAV, au ieșit la suprafață și relațiile deputatului cu actualul șef al ANAR, Sandu Victor, ale cărui inițiale „S.V.” corespund perfect cu cele din declarația de avere a acestuia.

Verificăm și declarația de avere a directorului Victor Sandu postată pe site-ul ANAR, iar aici apare negru pe alb: teren extravilan în județul Argeș, având o suprafață de 5.000 mp, dobândit în anul 2013 prin cumpărare, cotă parte 1/3, titular: „Sandu Victor, Bălțat Dan, Drăghici Gheorghe” (facsimil 2). Jonglerie cu numele deputatului în declarația de avere. Gheorghe pentru unii, Mircea pentru alții! Nimeni altul decât chestorul Camerei Deputaților: Mircea Gheorghe Drăghici.

Prietenia dintre Drăghici și directorul ANAR a dus la numirea lui Bogdan Gorunescu în fruntea ABAAV

Chiar dacă, în momentul numirii lui Gorunescu în fruntea ABAAV, Victor Sandu considera că aceasta nu a fost una politică, ci dimpotrivă una tehnică, dintre toți candidații el fiind cel mai potrivit, având cel mai impresionat CV, se pare că adevărul este cu totul altul, iar „cumetriile politice” își spun încă odată cuvântul. În continuare, vă prezentăm și cum a motivat scris directorul Sandu numirea lui Gorunescu într-un răspuns oficial către ziarul Curierul Zilei:
„Motivele numirii Dl. Bogdan-Florian Gorunescu în funcţia de director sunt următoarele: 1. Rezultatele pozitive obţinute în urma managementului de succes în cadrul Societăţii de Servicii Hidroenergetice Hidroserv SA şi al SC Hidroelectrica-Serv SA, Sucursala Curtea de Argeş - fiind singura filială din ţară care a avut rezultate performante; 2. Pregătirea profesională de specialitate a dl. Bogdan-Florian Gorunescu de Inginer, fiind absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, studii aprofundate cu numeroase calificări şi specializări necesare desfăşurării activităţii specifice Administraţiei Naţionale Apele Române; 3. Necesitatea îndeplinirii obiectivelor de investiţii ale Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea, dl. Bogdan-Florian Gorunescu ocupând funcţii de conducere timp de 14 ani“.

Terenul din Argeș - cuiul lui Pepelea - în declarațiile lui Victor Sandu

Și totuși, mai există ceva ce ar putea să atragă atenția Agenției Naționale de Integritate. Directorul ANAR, Victor Sandu, se încurcă în declarațiile de avere exact în ceea ce privește terenul extravilan din Argeș. Dacă pe site-ul ANAR, în declarația de avere completată la data de 31.05.2017 apare că deține 1/3 cotă parte împreună cu Mircea Drăghici și încă o persoană pe numele Dan Bălțat, în declarația de pe site-ul ANI, semnată în aceeași dată, și, atenție!, cu același număr de înregistrare, apare că este proprietar doar împreună cu… soția sa, Daniela Sandu (facsimil 3). Greșeală de redactare sau fals în declarații? Urmează să vedem care declarație de avere corespunde realității…
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea