Cornel Ionică contraatacă: „Au apărut informații distorsionate cu privire la modernizarea stadionului Nicolae Dobrin”

Deputatul PNL Dănuț Bica a adresat, în luna octombrie, o întrebare ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, privind “Reabilitarea şi modernizarea stadionului municipal Nicolae Dobrin din Piteşti”. În răspunsul primit de deputatul argeșean de la Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, se arată că modernizarea stadionului din municipiu este stopată chiar de Primăria Piteşti.
„În conformitate cu informaţiile comunicate de către Compania Naţională de Investiţii – “C.N.I.” S.A., instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene vă facem cunoscut că, prin adresa nr. 13378/17.08.2017 “C.N.I.” S.A. a transmis către unitatea administrativ – teritorială Piteşti o serie de observaţii legate de documentaţia depusă pentru finanţarea obiectivului de investiţii “Reabilitarea Stadionului Nicolae Dobrin”. Menţionăm că, până la această dată, unitatea administrativ-teritorială Piteşti nu a transmis Companiei Naţionale de Investiţii documentaţia cu modificările şi completările solicitatea de reprezentanţii C.N.I.”, se arată în răspunsul ministrului.

Cornel Ionică: „Am primit asigurări ferme că proiectele Sala Polivalentă şi modernizarea stadionului vor fi finanţate de stat”

Această informație a creat stupoare printre suporterii alb-violeți. Văzând reacția piteștenilor, primarul Cornel Ionică a făcut mai multe referiri despre acest subiect la conferința de presă a PSD Argeș, venind însoțit de numeroase documente:
„La Ministerul Dezvoltării Regionale am primit asigurări ferme că proiectele de construire a Sălii Polivalente şi de modernizare a stadionului "Nicolae Dobrin" vor fi finanţate de stat, fiind incluse în lista programelor naţionale de investiţii de interes public.
Pentru că în spaţiul public au apărut unele informaţii distorsionate cu privire la aceste proiecte, ţin să precizez aici următoarele:
- în data de 21.02.2017 au fost predate prin adresa nr. 8276 documentele necesare pentru cele două obiective de investiţii pentru a fi finanţate de la bugetul de stat;
- ulterior, ne-au fost transmise adrese prin care ni s-a cerut completarea dosarelor cu o serie de documente care, însă, nu pot fi obţinute peste noapte;
- situaţia în momentul de faţă este următoarea: studiul geotehnic este în lucru; Planul Urbanistic Zonal este în lucru şi urmează să fie gata în această lună; studiul de fezabilitate este în lucru la proiectant; avizul de mediu este în curs de obţinere; în rest, toate celelalte documente necesare (privind sistemele de alimentare cu apă, gaze, canal, curent electric, certificat de urbanism, telefonie, avize de circulaţie, planuri de încadrare urbanistică etc.) sunt realizate. Suntem preocupaţi să realizăm aceste două investiţii şi vom face toate eforturile necesare, aşa cum am procedat de fiecare dată când a fost vorba despre proiecte importante pentru Piteşti”, a precizat primarul Cornel Ionică.

„E adevărat că CNI ne-a returnat documentația pentru completări”

„Am văzut că un domn parlamentar de Argeș a făcut o precizare legată de modernizarea stadionului „Nicolae Dobrin”. E adevărat ce a spus acolo că Compania Națională de Investiții ne-a returnat documentația pentru completări. Este un adevăr acest lucru. Dar în niciun caz că nu ne-am interesat. Din contră, am făcut numeroase drumuri la ministere. Tot insistăm la București”, a mai explicat primarul Piteștiului. A.V.

Click AICI pentru vizualizarea răspunsului transmis deputatului Dănuț Bica de Ministerul Dezvoltării Regionale

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea