Un preot a sărit în apărarea agresorului subcomisarului Laurențiu Iordache

# „Cosmin era un bun mediator…” # Preotul paroh, Gavrilă Neacșu, de la Parohia Oești-Ungureni i-a făcut o caracterizare, în dosar, inculpatului Constantin Cosmin Dincuță
La începutul lui 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către doi interlopi. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache (foto) şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş. Mucenic Curpaș și Cosmin Dincuță, supranumit Ortopedul, au fost trimiși în judecată pentru ultraj, iar în primă instanță, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea au fost condamnați la închisoare cu executare. În prezent, la Curtea de Apel Pitești se judecă apelul, iar următorul termen va avea loc pe 13 noiembrie. În continuare, vă prezentăm mai multe amănunte din acest dosar.

Dincuță - despăgubiri de aproape o jumătate de miliard de lei vechi către victime

În vara acestui an, pe 27 iunie, cei doi agresori ai polițiștilor au fost condamnați de către magistrații Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, după ce dosarul a fost strămutat la această instanță la solicitarea acestora. Cosmin Dincuță a fost condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare, pedeapsă la care se vor mai adăuga 1.197 zile închisoare dintr-un rest de pedeapsă neexecutat pentru o altă condamnare din 2015. În ceea ce îl privește pe Mucenic Curpaș, acesta a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare. De asemenea, instanța l-a obligat pe Cosmin Dincuță la plata a 17.500 lei despăgubiri către Laurențiu Iordache și 30.500 lei către Cornel Oprescu.

Preotul Gavrilă: „Cosmin ajuta familiile nevoiașe cu bunuri materiale și alimentare, este întreținător de familie”

La dosar, pentru a dovedi că este un băiat „bun” și că a fost doar o scăpare de moment, Constantin Cosmin Dincuță a depus și o scurtă caracterizare făcută acestuia de către un preot din comuna sa natală. Preotul paroh Gavrilă Neacșu de la Parohia Oești-Ungureni a sărit în apărarea celui poreclit „Ortopedul”. Vă redăm în continuare ce a scris preotul în caracterizarea făcută inculpatului.
„Subsemnatul Preot Neacșu Gavrilă, preot paroh la Parohia Oești-Ungureni, com. Corbeni, jud. Argeș, menționez că îl cunosc pe Dincuță Constantin Cosmin de când era copil când se spovedea și se împărtășea, familia dânsului fiindu-mi prieteni de familie, o familie serioasă, liniștită, văzându-și de serviciu și de copil. Cosmin ajuta familiile nevoiașe cu bunuri materiale și alimentare, este întreținător de familie. De asemenea, era un bun mediator între șoferii de la firma unde era angajat cu acte în regulă și oamenii care se foloseau de transportul acestor șoferi în regim de maxi-taxi. Cosmin, din cauza anturajului, a căzut în această situație, dar consider, că după cum l-am cunoscut, poate fi recuperat să devină un cetățean onest. În toată această perioadă am colaborat învățându-l numai de bine și promițându-mi că va îndeplini tot ce am spus, regretând toate faptele comise”, se arată în dosar.

Unul dintre inculpați vrea să se adreseze Institutului de Tehnologie Avansată din cadrul SRI

Mucenic Curpaș, unul dintre cei doi agresori ai polițiștilor din Curtea de Argeș, a cerut instanței, pentru a dovedi că el a vrut doar să aplaneze conflictul, să se adreseze Institutului de Tehnologie Avansată din cadrul Serviciului Român de Informații pentru a cercetata amănunțit imaginile redate în camerele video susținând  că nu a avut intenția de a-l lovi pe subcomisarul Iordache. Prin acest mod, inculpatul dorește ca SRI că constate cu exactitate dacă pe imaginile redate în camerele video, bătaia fiind înregistrată pe camerele video amplasate în zona cu pricina, se vede că acesta ar fi lovit pe unul dintre polițiști. Urmează ca magistrații Curții de Apel Pitești să stabilească dacă vor admite cererea inculpatului.

„Ortopedul” susține că a ajutat la descoperirea unor inculpați în alte dosare, dar DIICOT-ul îl contrazice

De asemenea, „Ortopedul” a formulat o cerere, admisă de către instanță, către DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea prin care vrea să demonstreze că acesta a contribuit la descoperirea autorilor într-un alt dosar, în acest mod dorind să primească o sancțiune mai blândă din partea magistraților. Spre surprinderea lui Constantin Dincuță, DIICOT Vâlcea a precizat că nu a identificat vreun dosar în care inculpatul să fii contribuit la descoperirea autorilor.

Cosmin Dincuță după ce i-a bătut pe polițiști: „Na, Iordache, mi-ai făcut dosare penale?”

Totul a început în noaptea dintre 15 spre 16 ianuarie 2016, când Constantin Dincuță și Mucenic Curpaș, se aflau, în stare de ebrietate, în parcarea de la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, acolo unde erau și două mașini de poliție în misiune. În momentul în care Cosmin Dincuță s-a apropiat de unul dintre autoturismele de poliție, acesta a exclamat: „Uite, bă, prietenii noștri polițiștii”. Constantin Dincuță a plecat de lângă cei trei care-l însoțeau, îndreptându-se spre portiera stângă față a autoturismului unde se aflau Laurențiu Iordache și Cornel Oprescu. Subcomisarul Iordache s-a ocupat de cercetarea a mai multor dosare ale inculpatului  Cosmin Dincuță s-a îndreptat către cei doi polițiști, având brațele ridicate, ca și cum ar fi vrut să-i îmbrățișeze, afirmând „uite-l pe prietenul meu...”, iar în momentul următor i-a lovit cu pumnii pe cei doi polițiști.
În rechizitoriul procurorilor se mai arată că: „Mucenic Curpaș s-a îndepărtat de Laurențiu Iordache, timp în care Cosmin Dincuță striga la polițist: «Na, Iordache, mi-ai făcut dosare penale? Ce, ești de la gardă? Îți dau eu gardă”.
Trebuie menționat că cei doi agresorii, Mucenic Curpaș și Cosmin Dincuță sunt doi cunoscuţi ai Poliţiei, fiind cercetați și condamnați în mai multe dosare.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea