"În Argeş se simte nevoie unei schimbări, care nu poate veni decât din partea unui partid de dreapta precum PDL"

# Declară Cătălin Teodorescu, prim-vicepreşedintele PDL Argeş. # "Noi, liderii PDL Argeş, vom susţine refacerea fostei regiuni Argeş". Cătălin Teodorescu, prim-vicepreşedintele PDL Argeş, este unul dintre cei mai activi politicieni ai judeţului, fiind implicat în mai toate acţiunile importante pentru argeşeni. De altfel, este şi candidatul partidului la Camera Deputaţilor, pe colegiul nr. 9, care cuprinde zona de sud a Piteştiului, plus comunele Bradu şi Oarja. Cătălin Teodorescu reuşeşte să-şi împartă viaţa între politică, familie, prieteni adevăraţi sau acţiuni sociale pe care le organizează pentru cetăţeni. Despre toate acestea şi ordinea priorităţilor, ne vorbeşte mai jos politicianul.
# Ce face Cătălin Teodorescu atunci când nu e politician?
- Cătălin Teodorescu este în acelaşi timp şi tată, şi soţ, şi prieten şi, nu în ultimul rând, un om obişnuit. În general încerc să nu-mi neglijez niciuna dintre aceste ipostaze. În puţinul timp liber mă întâlnesc cu prietenii mei adevăraţi, pe care îi am alături de peste 25 de ani. Ieşim la o cafea, mergem în excursii, petrecem weekendurile împreună...
# Nu vă trag la răspundere, ca pe un reprezentant al partidului de guvernământ?
- Prietenii mei nu fac politică şi, de regulă, evităm să aducem în discuţii subiecte politice, tocmai pentru a nu strica relaţiile. Şi, chiar dacă ar avea anumite reproşuri de făcut, ca oricărui partid aflat la guvernare, prietenii mei sunt oameni de afaceri cu viziuni de dreapta şi înţeleg bine măsurile care se iau.
# Vă preocupă în special să cunoaşteţi oamenii din Colegiul nr. 9, pentru că veţi candida pentru ei. De ce au nevoie aceşti oameni?
- Fiecare are probleme şi are nevoie de un sfat sau de o mână de ajutor. Dar, ceea ce am observat, în mod evident sunt iritaţi de problema câinilor vagabonzi. Îşi mai doresc spaţii verzi, locuri de joacă, reabilitări termice ale blocurilor, refacerea aleilor pietonale, spaţii de parcare etc. Toate acestea sunt probleme care ţin de administraţia publică locală, nu de parlamentari.
# Cum aţi putea să-i ajutaţi pe argeşeni cu rezolvarea acestor probleme?
- Ca viitor parlamentar, unele dintre ele pot fi legiferate. Însă, în calitate de prim-vicepreşedinte al PDL Argeş, am expus permanent problemele cetăţenilor consilierilor noştri locali şi judeţeni.
# Mulţi dintre democrat-liberalii din Argeş au procente de credibilitate mai mari decât procentul naţional al PDL. Cum credeţi că puteţi ridica partidul, sau poate simţiţi că partidul vă trage înapoi?
- Procentul PDL la nivel naţional a scăzut la un moment dat, însă acum este în creştere, pentru că oamenii încep să realizeze şi să simtă efectele măsurilor destul de radicale care au fost luate în perioada de recesiune. Faptul că mulţi dintre noi avem în Argeş procente mai mari decât cel al partidului denotă că echipa judeţeană a PDL, în frunte cu senatorul Mircea Andrei, şi-a câştigat credibilitatea, prin multă muncă. Întreaga echipă s-a precupat să atragă fonduri şi investiţii majore în Argeş, iar oamenii au apreciat proiectele finanţate, inclusiv asfaltarea Transfăgărăşanului. Oamenii au perceput faptul că Argeşul a fost condus de la revoluţie şi până azi de un PSD care are foarte multe probleme nerezolvate în 21 de ani.
# Le poate rezolva PDL?
- Eu zic că deja a început rezolvarea multora dintre ele, iar rezultatele se vor vedea în scurt timp. În plus, în Argeş se simte nevoie unei schimbări, unei abordări pragmatice, care nu poate veni decât din partea unui partid de dreapta precum PDL.
# Am observat că aveţi multe acţiuni pe colegiul pe care veţi candida. Daţi audienţe pensionarilor, îi ajutaţi pe probleme de sănătate. Ce urmează?
- Aceste acţiuni au fost organizate în Războieni, dar nu doar pentru locatarii de aici, ci pentru toată lumea care are nevoie. Din septembrie, după ce revin oamenii din concedii, îmi propun să organizez astfel de întâlniri în toate cartierele din comunele din colegiu, pe diverse domenii. Voi aduce printre oameni specialişti în finanţe, agricultură, şomaj, cadastru, sănătate etc. De altfel, aceste iniţiative vin ca urmare a solicitărilor oamenilor.
# Regionalizarea. Se face? Când şi cum?
- Părerea mea este că se va organiza până la alegeri, dar rămâne de văzut în ce formă. Oricum, în mod cert noi, liderii PDL Argeş, vom susţine refacerea fostei regiuni Argeş, care să cuprindă judeţul nostru, Vâlcea şi Dâmboviţa. Dacă se va merge pe varianta iniţială a regionalizării, în care Ploieşti să fie propus drept capitală de regiune, atunci vom face tot posibilul ca Piteştiul să fie centrul economic. În orice variantă, vom lupta pentru poziţia judeţului, având în vedere că este unul dintre cele mai puternice din punct de vedere economic.
# Am observat că USL promovează tot felul de proiecte tematice. Nu vă temeţi că vă pot umbri astfel?
- Ei, în niciun caz nu ne temem de nimic în ceea ce îi priveşte. Ei lansează diverse programe pentru că îşi caută subiecte de campanie. Atâta timp cât au fost la putere şi nu au reuşit să rezolve aceste probleme, este greu de crezut că în cazul în care vor reveni au soluţii reale. Ei au „ajutat” foarte mult la distrugerea pe multe planuri a ţării, iar acum au găsit brusc soluţii să o ridice. Cine îi mai crede?...
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea