Peste zece școli din Argeș au nevoie de microbuze școlare

# Mihaela Crişan, adjunct ISJ Argeş: „Sunt localități unde șoferul trebuie să facă și două curse pentru a duce elevii la școală”

Mai sunt probleme cu transportul școlar în județul Argeș! Oficialii Inspectoratului Școlar Județean Argeș spun că în ultimii ani lucrurile s-au îmbunătățit și că acum în județ există 151 de astfel de mijloace de transport. Cei drept acestea nu rezolvă în totalitate aceste probleme, iar în ultimii doi ani au fost solicitate microbuze de 12 unități școlare, iar numărul solicitărilor e în creștere. Din cele 151 de microbuze școlare din județ, 37, dintre care două autobuze, au fost achiziționate în 2015 prin fonduri de la Ministerul Dezvoltării, iar restul sunt achiziționate între 2012 și 2015.

Șapte școli au solicitat microbuze școlare în 2017

„Din 2015 nu au mai fost fonduri pentru microbuze și nu au mai fost achiziționate. Avem înregistrat în 2016 cinci cereri pentru microbuze de la Școala Stolnici, Liceul I. C. Petrescu Stâlpeni, Liceul Auto Câmpulung, Școala Căteasca și Școala Nucșoara. În 2017 avem șapte solicitări: Școala Bascov, Școala Boteni, Școala Ciomăgești, Școala Corbeni, Școala Cotmeana, Școala Moșoaia și Școala Podul Dâmboviței din comuna Dâmbovicioara. Asta nu înseamnă că ei nu au, dar fie se dorește suplimentarea, fie vehiculele sunt cu grad de uzură avansat și sunt tot timpul probleme cu reparațiile. Avem semnale că ar mai trebui câteva în afară de cele care au făcut până acum solicitări. Noi am făcut demersuri și către Minister, Consiliul Județean sau Prefectură și în momentul când vor fi fonduri unitățile școlare vor primi microbuze”, a precizat Mihaela Crişan, adjunctul ISJ Argeş.
Chiar dacă numărul solicitărilor sunt în creștere, în Argeș nu sunt comune unde să nu existe cel puțin un microbuz școlar. ”Sunt câteva localități din Argeș în care șoferul trebuie să facă două curse. Nu poate să îi ducă la un singur transfer. Îi duce pe elevii mai mari mai devreme și apoi mai face încă un drum pentru cei mici”, a mai adăugat Mihaela Crișan, inspectorul școlar general adjunct. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea