Procesul penal, de cascadorii râsului, al viceprimarului din Corbi, continuă!

# Marea defrișare penală – faza cu martori la Judecătoria Curtea de Argeș
Așa cum am mai scris, la Curtea de Argeș a început - și continuă în forță – un proces penal de cascadorii râsului. Procesul ce poate fi supranumit ”două plute”!  În timp ce, în continuare, se fură lemn din pădurile României, ca-n codru, vorba ceea, viceprimarul din Corbi este judecat pentru că, sub supravegherea sa, oamenii au tăiat două plute uscate ce împiedicau curățarea albiei unui pârâu.  ”Infracțiuni la regimul silvic” este denumirea faptei penale comisă, în concepția oamenilor legii, de vicele Dan Aldea.
În 2015, câțiva muncitori ai Primăriei Corbi, sub supravegherea ”inculpatului” Aldea, au curățat un pârâu care inunda frecvent un drum comunal, tăind câteva plute uscate de pe malul acestuia. Tulpinile uscate au fost depozitate pe marginea drumului, după care oamenii au plantat copaci noi în locul celor uscați. Însă, culmea, proprietarul terenului limitrof  le-a făcut, celor implicați, plângere la poliție că i-au încălcat proprietatea. Organul de cercetare s-a deplasat la fața locului și a  constatat faptul că masa lemnoasă (deși era vorba, așa cum am mai scris, doar de o masă cavernoasă, nu și lemnoasă) a fost tăiată fără a fi fost marcată, în prealabil, de specialiștii ocolului silvic. Drept pentru care, viceprimarului - cel care se presupune că a dat ordinul de tăiere a putreziciunilor, dar și celui care a pus uscăturile la pământ, le-a fost începută o mândrețe de urmărire penală ajunsă acum, la sfârșitul anului 2017, la faza cu martori.

Prejudiciu de 2000 de lei + TVA pentru două scorburi. Nerecuperat (!!!), plutele putrezind, în continuare, pe marginea drumului

Isprava înaintării propunerii de urmărire penală aparține polițiștilor din comuna învecinată, Domnești. Aceștia, cu ajutorul unui specialist, au calculat și cubat de zor găurile din plutele putrede, stabilind că prejudiciul este de 2000 lei plus TVA.  Judecătoria din Curtea de Argeș  ”constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 458/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş, constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii  ALDEA DAN şi TĂNASE SORIN.”

Aproape trei ani de instanță, polițiști, procurori, judecători, avocați. ”Corpul delict” nu și-a găsit, nici măcar gratis, un doritor

Saga vicelui din Corbi este departe de final. A fost acuzat și de încălcare de proprietate, dosar disjuns din primul. Cauza s-a clasat între timp, rămânând ”în picioare”  infracțiunea la regimul silvic. Plutele, trase încă de atunci pe marginea drumului, nu au făcut nimănui cu ochiul. Nici gratis! Nimeni nu le-a dorit, pentru că este vorba doar de forme de arbori, în realitate fiind niște carcase goale. Pline, de fapt, cu putregai.   
S-au scurs, de la incidentul menționat aici, aproape trei ani. Materialul lemnos – cel de 2000 lei plus TVA, zace, nepăzit, pe marginea drumului. Desfășurarea de forțe, așa cum am scris,  s-a mutat în instanță, cu procurori, avocați, judecători, experți, reclamanți, pârâți, pădurari. Între timp, conform datelor statistice, trei hectare de pădure dispar, în România, în fiecare oră.  Așadar, de la incidentul cu două plute, au dispărut, din pădurile României, două mii de hectare de pădure. Fără vinovați. Nimic! Nu contează! Dan Aldea, viceprimarul din Corbi, este, în continuare, inculpat în dosarul ”două plute” continuă!
Alex  SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea