O firmă din Zalău a dat în judecată Primăria Pitești și Colegiul Brătianu

# Lichidatorul judiciar al Internațional FBS Holding cere în instanță pretenții financiare în urma lucrărilor de la Brătianu și de la Blocul G1 din Războieni
Înfiinţată în 2004, firma de construcţii Internațional FBS Holding cu sediul social în Zalău, controlată de omul de afaceri Florin Bogdan SAS, “a prins” mai multe contracte cu diferite autorităţi locale din țară, printre ele numărându-se și cele din Argeș. Firma din Zalău a fost cea care a realizat în Pitești obiectivul „Reabilitare și modernizare bloc G1, Tronson A, cartier Războieni”, dar și încercarea nereușită de reabilitare și consolidare a Colegiului Național I. C. Brătianu. După ce a intrat în insolvenţă pe 1 septembrie 2016, ca urmare a propriei cereri, SP Insolv 2007 SPRL, lichidatorul judiciar al Internațional FBS Holding, a dat în judecată atât Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești privind achizițiile publice în ceea ce privește lucrarea de la blocul G1 din Războieni, cât și Colegiul Brătianu cerând pretenții financiare considerând că nu s-au plătit toate lucrările realizate.

Internațional FBS Holding cere pretenții de 230.000 de lei conducerii liceului

Conducerea Colegiului Național I. C. Brătianu a reziliat unilateral contractul cu firma din Zalău, la sfârșitul anului 2014, după ce a constatat că nu a fost respectat graficul de lucrări. În dosarul aflat pe rolul Tribunalului Argeș s-a admis realizarea de expertize pentru a se demonstra dacă cererea făcută de reclamant este justificată.
„În ianuarie 2014 a început executarea lucrărilor, iar eu am venit director în septembrie 2014, iar atunci erau deja începute. Sub asistența dirigintelui de șantier și a proiectantului am constatat, cu hârtiile pe masă, că lucrurile nu stau exact așa cum trebuie conform graficului de lucrări. Am înaintat adrese către firmă că există un procent foarte mic din execuția lucrărilor. Lucrările erau realizate undeva la 3% față de 35% cât trebuiau să fie la momentul respectiv. Am luat decizia de a rezilia contractul unilateral undeva în octombrie 2014. Avem dovada procesului verbal prin care dumnealor și-au asumat până la urmă această reziliere pentru că au semnat un proces verbal de predare a amplasamentului cu toată echipa. (…) Nici prin cap nu mi-a trecut că la doi ani de zile mă voi trezi cu o chemare în judecată. Vom merge la capăt cu procesul. Avem asistență juridică, un avocat angajat. Ei consideră că lucrările realizate de ei și neplătite de noi ca beneficiar sunt în valoare totală de 230.000 lei. La unul dintre termene s-a hotărât realizarea unor expertize tehnice și contabile. Așteptăm experții respectivi să vină să realizeze acest lucru ca să se vadă dacă cererea este justificată”, a precizat Alina Manea (foto), directoarea Colegiului Național I. C. Brătianu.

„Lucrările de la Brătianu sunt pe ultima sută de metri”

În ceea ce privește stadiul actual al lucrărilor de la Bratianu, acestea sunt aproape de a fi realizate. De altfel, după ce lucrările de reabilitare și consolidare vor fi finalizate urmează să se refacă în totalitate și curtea liceului. „Eu sunt mai mult decât mulțumită. S-a semnat noul contract în ianuarie 2016 și are perioadă de finalizare ianuarie 2018. E aproape de sfârșit. Suntem pe ultima sută de metri. Sălile de clasă din corpul B au fost date în funcțiune de anul trecut. Sălile de clasă din Corpul A, de la etaj, au fost date și ele în funcțiune. Mai sunt de realizat la parter câteva clase, dar și amfiteatrul și biblioteca care au niște elemente arhitecturale mai speciale”, a mai precizat directoarea colegiului. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea