Echipamente medicale noi la Spitalul de Pediatrie Pitești

# Printre aparatele ce urmează a fi livrate la unitate până la sfârșitul anului se numără și un autoclav

În această perioadă, Spitalul de Pediatrie Pitești se află în proceduri de achiziție de echipamente medicale. Printre bunurile ce urmează a fi achiziționate de spital se numără un autoclav ce reprezintă un aparat care se utilizeaza pentru sterilizarea instrumentarului sanitar, a materialui de laborator etc. Spitalul de Pediatrie Pitești a încheiat un contract de achiziție a unui autoclav de 120 de litri pentru dietetică în valoare de 117.524,40 lei. Aparatul urmează a fi livrat către unitatea spitalicească până la sfârșitul anului. Trebuie menționat că acest aparat a fost luat în urma recomandărilor inspectorilor de la DSP, iar una dintre utilitățile sale în spital ar fi sterilizarea biberoanele sugarilor. 
De asemenea, conform managerului Spitalului de Pediatrie, Florina Gheorghe, unitatea urmează a achiziționa și o lampă frontală cu sursă de lumină, în valoare de 12.765,43 lei, aparat ce va fi utilizat în sala de operații de la ORL. Mai sunt proceduri  în curs de desfășurare pentru două aspiratoare chirurgicale pentru blocul operator, respectiv un sinoptofor pentru compartimentul de Oftalmologie, aparat util pentru copii cu strabism, dar și două monitoare pentru funcții vitale pentru secția ATI.

 

Camerele video de la Spitalul de Pediatrie au ajutat la prinderea unui hoț

În acest an, la spitalul pentru copii a  fost încheiat și un contract, cu o firmă specializată, pentru descoperirea punctele vulnerabile din unitate. În acest sens a fost achiziționat un subsistem de televiziune cu circuit închis, cu 42 de camere video, în valoare de aproximativ 45.000 lei. Achiziționarea acestui subsistem, a ajutat săptămâna trecută poliția la prinderea unei persoane ce a fosta cuzată de furt. „Săptămâna trecută a venit cineva de la poliție după ce a existat o reclamație făcută de o mămică că în fața Urgenței spitalului i-a fost furat portofelul. Au venit cei de la poliție care ne-au solicitat în scris să le punem la dispoziție pe suport dvd înregistrările, iar prin acest mod a fost găsit și făptașul”, a precizat Florina Gheorghe, managerul spitalului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea