Dublă lansare de carte la Universitatea din Pitești

# ”Călătorii în centrul gândirii” și ”Discopatia verticală cervicală”, două volume fascinante

Cunoscuții prof. dr. neurochirurgi Alexandru Vlad Ciurea și Mihai Popescu au lansat, sâmbătă, 18 noiembrie, la Rectoratul Universităţii din Piteşti, două cărți. “Călătorii în centrul gândirii” este o fascinantă poveste personală a primului - dar și de istorie a neurochirurgiei românești, și “Discopatia vertebrală cervicală”, lucrare scrisă alături de medicul neurochirurg piteștean Mihai Popescu.

La eveniment au participat rectorul Universității, dr. ing. Dumitru Chirleșan, fostul rector, Gheorghe Barbu, senatorul PSD de Argeș, Cristina Stocheci, Emanuela Eros – judecător la Tribunalul Argeș, Dumitru Tudosoiu, inspector școlar general, medicul și consilierul județean Viorel Enache, numeroase alte personalități.
Alexandru Vlad Ciurea este o somitate a neurochirurgiei mondiale, continuator al școlii românești de profil, elev al nu mai puțin celebrului Constantin Arseni. Volumul  “Călătorii în centrul gândirii” cuprinde, alături de momente din copilărie, școală și facultate, amintiri despre profesorul dr. Dimitrie Bagdasar și despre profesorul dr. Constantin Arseni, adică informaţii exotice din lumea înaltă a medicinei. La conceperea lucrării s-a muncit timp de trei ani, ideile expuse de neurochirurgul român fiind consemnate de cunoscutul jurnalist Tudor Artenie. Este dezbătută, în paginile lucrării, situația neurochirurgiei românești, din perioada comunistă până astăzi, precum și cea a sistemului de sănătate. Astfel, aflăm că, la începutul secolului trecut, rata de mortalitate era de aproape 100% în zona neurochirurgicală, neexistând niciun fel de informații de care doctorii să se folosească. Învățând în America, de la fondatorii neurochirurgiei pe plan mondial, câțiva medici, în frunte cu profesorul Dimitrie Bagdasar, au răsturnat, în decurs de numai câțiva ani, toate statisticile. Munca titanică a pionierului român a fost completată și desăvârșită de Constantin Arseni. De la acesta, locul la timonă este luat de neobositul Alexandru Vlad Ciurea, care, și astăzi, lucrează 12 ore pe zi, operează, scrie, publică, participă la congrese și simpozioane. Un loc aparte îl ocupă, în carte, poveștile despre viață, suferință și vindecare spuse de pacienți. În final, găsim articole de opinie, de analiză politică și socială.  Alte câteva texte, publicate, de-a lungul timpului, îndeosebi în România Liberă,  reflectă pasiunea profesorului pentru istorie.
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, o somitate internaţională în domeniu, a intervenit neurochirurgical cu succes în peste 23.000 de cazuri. A scris peste 100 articole şi este autor și coautor a 36 de cărți și numeroase capitole în cărți și tratate publicate în România și în străinătate (SUA, Germania, Japonia, Austria).
Cea de-a doua carte, “Discopatia vertebrală cervicală”, avându-i ca autori pe profesorii Alexandru Vlad Ciurea și  Mihai Popescu, dar și pe doctorul Dan Cristian Voinescu și doctorandul George Popescu, tocmai vede, zilele acestea, tiparul la Editura Universității din Pitești. Este o lucrare de specialitate, în care autorii au însumat experiența și învățătura de o viață în domeniu. Cartea va fi disponibilă celor interesați în perioada imediat următoare. A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea