Elevii Liceului Tehnologic Topoloveni, rezultate onorante la concursuri de profil

# TINERI LICEENI ÎN AFIRMAREA SPIRITULUI ANTREPRENORIAL

În 3 noiembrie 2017, sala de evenimente a Liceului Tehnologic Auto din Câmpulung Muscel a  gazduit  simpozionul-concurs  ”Dezvoltarea economică a județului Argeș, prin ochii viitorilor antreprenori”.  Simpozionul, aflat la prima ediție, s-a desfășurat pe cinci secțiuni adresate elevilor din învățământul liceal filiera tehnologică și din învățământul gimnazial.

La cele trei secțiuni adresate învățământului liceal, au participat 18 echipaje ale liceelor  tehnologice  din județul Argeș  prezentându-și propriile strategii de dezvoltare a județului, planuri de afaceri și machete tehnico-artistice.
Juriul, format din  profesori  ai Universităților București și Spiru Haret, inspectori din cadrul ISJ Argeș, reprezentanți ai municipalității,  dar și manageri de succes din Câmpulung , a avut o muncă grea - aceea de a aprecia și ierarhiza lucrările elevilor.
Liceul Tehnologic Topoloveni a fost reprezentat la concurs de elevii clasei a XII-a A, profilul servicii, specializarea – Tehnician în gastronomie.
Locul II la secțiunea ”Strategii în dezvoltarea județului Argeș”, locul III la secțiunea ”Machetă tehnico-artistică” și mențiune la secțiune ” Plan de afacere”, sunt poziții care ne confirmă dorința acestori tineri de a dobândi o calificare bazată pe solide cunoștințe, competențe și abilități în domeniu. 
Proaspăt intrat în rețeaua școlară națională, în al cincilea an de funcționare, Liceul Tehnologic Topoloveni oferă tinerilor din oraș și din comunele limitrofe posibilitatea de a dobândi cultură generală și elementele de bază ale unei meserii care să le permită atât accesul în învățământul superior cât și integrarea cu succes pe piața muncii.
La a doua experiență în domeniul antreprenoriatului, clasa confirmă creativitatea și capacitatea de a inova, spiritul de echipă, disciplina și puterea de concentrare, pasiunea și determinarea ca trăsături specifice spiritului de antreprenor.
Experiența anterioară dobândită de elevi prin participarea cu succes la atelierele realizate în cadrul taberei naționale ”Și eu pot fi antreprenor”, în perioada  5 – 11 septembrie 2016 cât și pasiunea, dragostea pentru copii și respectul față de profesie al doamnei  Mîndruța Zăvoianu au făcut ca firma de exercițiu a Liceului Tehnologic Topoloveni,  F.E. Delicii Argeșene SRL, să stârnească un real interes  în rândul juriului.
Firma exercițiu  Delicii Argeșene SRL este un proiect fezabil având toate elementele caracteristece unei firme reale, descriese în detaliu. Dacă această idee va rămâne doar în faza de exercițiu, doresc să aduc în atenția elevilor mei cuvintele rostite de co-fondatorul Linked-In,  Reid Hoffman: ”Toți oamenii sunt antreprenori nu pentru că ar trebui să înceapă companii, ci pentru că au în AND-ul lor dorința de a crea”.
Diplomele obținute de elevi la acest simpozion vor îmbogăți portofoliul profesional al fiecărui participant, iar simpla participare constituie avantajul fiecăruia de a învăța din interacțiunea cu competitorii, de a descoperi sau explora interese, pasiuni și abilități pentru profesie, de a se familiariza cu specificul domeniului profesional și cu oportunitățile de carieră în domeniul de pregătire profesională.
Toate acestea au fost posibile prin eforturile unui profesor care, în mai puțin de două luni de zile,  a știut să construiască trainice punți de comunicare cu clasa –Mîndruța Zăvoianu.
Ne-au sprijinit necondiționat și ne-au girat cu încredere, directorul unității școlare, doamna Liliana Turturoiu și membrii consiliului de administrație.
Felicitări elevilor pentru determinarea cu care s-au implicat în realizarea lucrărilor!
Prof. N. Vișan
Diriginte al clasei XII A

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea