,,SPRIJIN PENTRU VIAŢĂ”- un proiect de succes, cu sute de voluntari implicați

# Inițiativă de suflet a elevilor și profesorilor Liceului Tehnologic Topoloveni

Liceul Tehnologic Topoloveni a iniţiat şi desfăşurat, în această toamnă, un nou proiect social umanitar, continuând astfel lunga tradiţie a acţiunilor de acest gen implementate cu succes de-a lungul ultimilor ani. Am dorit să trezim interesul copiilor, părinţilor, cadrelor didactice, reprezentanţilor instituţiilor pentru gestul de solidaritate şi implicare socială în ajutorarea semenilor noştri.
Preocuparea pentru dimensiunea caritabilă a educaţiei a fost pentru noi o prezenţă constantă. Acest lucru s-a concretizat în organizarea anuală a concursului de proiecte caritabile ,,Şi ţie, copile, îţi pasă”, finalizarea cu succes a altor proiecte ,,Bucuria de a dărui”-2008 , ,,Moş Crăciun la Valea Plopului”-2010, precum şi oferirea de daruri unor azile de bătrâni sau spitale de copii din zonă.
Anul acesta, proiectul ,,Sprijin pentru viaţă“ a mobilizat, timp de două luni, toate energiile liceului nostru. S-au implicat în acţiunea de voluntariat: 400 elevi ai şcolii şi părinţii acestora, 50 cadre didactice, 7 parohii şi peste 200 de enoriaşi, agenţi comerciali, inteprinderi individuale, firme de transport şi alte persoane fizice. La finalul etapei de colectare de fonduri şi produse, valoarea totală a proiectului s-a ridicat la 24.897 lei. Echipa de organizare, împreună cu echipa SNAC a şcolii s-au ocupat de contactarea beneficiarului direct şi de identificarea nevoilor acestora -,,Asociaţia PRO-VITA”-pentru Copii Născuţi şi Nenăscuţi-Vălenii de Munte-Prahova-preşedinte preot Nicolae Tănase.
Pe data de 11-XI-2017, o delegaţie de 30 de profesori din  Liceului Tehnologic Topoloveni, însoţită de reprezentantele I.S.J.Argeş- Inspector Şcolar General Adjunct-prof. Crişan Mihaela şi Inspector pentru Învăţământul Primar-prof. Biculescu Florina, s-au deplasat la Valea Plopului –jud. Prahova pentru a oferi darurile celor peste 400 de suflete găzduite la acest centru social: copii abandonaţi, copii cu deficienţe, copii ai străzii, tineri alungaţi din orfelinate, gravide sau mame alungate de familiile lor, victime ale violenţei domestice, bătrâni şi copii cu handicap.
Ajutorul a constat în: alimente, medicamente de uz general, produse pentru igienă personală, aparatură electrocasnică, vase de sticlă, rechizite, detergenţi, borcane cu conserve, gemuri, dulceţuri, 40 kg.miere, precum şi suma de 12.000 lei pentru achiziţionarea unei centrale termice.
Chipurile pline de recunoştinţă ale tuturor celor ce trăiesc în acest aşezământ social şi binecuvântarea părintelui Nicolae Tănase - întemeietorul, ocrotitorul şi binefăcătorul acestora, ne-au convins că am reuşit să facem o bucurie unor oameni pe care  soarta i-a pus la grea încercare.
Multumim pe această cale tuturor instituţiilor implicate: I.S.J.Arges, elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic  Topoloveni, cadrelor didactice de la Clubul Copiilor Topoloveni, firmei de transport MATDAN-Piteşti, S.C. Malvintex SRL, S.C. Omina Farm Impex SRL, I.I.Şerban Maria–Topoloveni, preoţilor şi enoriaşilor parohiilor – Catedrala ,,Sf. Gheorghe”, Viţicheşti, Inuri, Goleştii-Badii,  Beleţi, Poiana Lacului, Gorganu de Sus.
Toţi aceştia au făcut ca lumina apropiatelor sărbători de iarnă să strălucească şi mai frumos pe chipul şi în sufletul atât al celor care au dăruit, dar mai ales în al celor care au primit.                                
Prof. Niţescu Antonela
Liceul Tehnologic Topoloveni

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea