Şerban Brădişteanu, medicul care l-a operat pe Constantin Nicolescu, a scăpat de confiscarea averii

# Acesta era urmărit  pentru o presupusă mită de 4 milioane de euro. Am scris şi în numerele trecute ale publicaţiei noastre despre abilitatea cu care a reuşit fostul senator PSD Şerban Brădişteanu să se strecoare prin hăţişul legislativ românesc pentru a scăpa de urmăritori. Adică de DNA, ANI şi alţi câţiva copii din spatele blocului. Pentru a ieşi primul în acest joc de-a alergata, medicul nostru s-a folosit

de câţiva antrenori de renume, cu case de avocatură serioase în spate.
Ce este nou? Faptul că onor Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a admis excepţia de prescripţie în cazul dosarului iniţiat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Şerban Brădişteanu a invocat în faţa membrilor comisiei excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune, adică depăşirea termenului de 3 ani în care se pot verifica declaraţiile de avere şi de interese.
Din probele administrate de procurorii DNA, a rezultat că, în perioada 2001-2002, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare în cadrul unei licitaţii organizate de Ministerul Justiţiei, Şerban Brădişteanu ar fi decis atribuirea contractelor de achiziţionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar şi a spitalului Profesor dr.Constantin Angelescu, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie.
În schimbul favorizării la licitaţie a unor firme, prin folosirea abuzivă a poziţiei pe care o ocupa, inculpatul Brădişteanu Şerban Alexandru a primit, în conturile firmei sale off-shore Arnell Development Lt (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zurich, sumele de 500.000 dolari şi 3.594.333 euro, reprezentând mită pentru activitatea desfăşurată în cadrul comisiei de evaluare a licitaţiei, menţionează DNA.  În decembrie 2009 Brădişteanu a fost achitat, dar DNA a făcut apel împotriva acestei decizii, iar în decembrie 2010, dosarul a fost retrimis Tribunalului Bucureşti.
În data de 28 septembrie 2010, Tribunalul scoate cauza de pe rol şi o trimite spre competentă soluţionare potrivit dispoziţiilor Legii 176/2010 la Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, constituită potrivit Legii nr. 115/1996.
Comisia de Cercetare a Averilor admite excepţia invocată de avocaţii lui Brădişteanu şi, practic, dosarul de confiscare a averii de aproape 4 milioane de euro nu mai poate ajunge pe rolul instanţei.  Cine a spus că în România nu este ca în America sau chiar ca în Insulele Virgine iată, s-a înşelat!...
Alex SILVESTRU

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea