Pentru că au votat favorabil la alegerea viceprimarului PSD, doi consilieri locali din Bradu, demiși din PAM de Mircea Andrei

Doi consilieri locali de la Bradu au  fost demişi. Ordinul de încetarea a mandatului a fost semnat pe data de 17 noiembrie  de către conducerea Prefecturii Argeş. Este vorba de Anghel Motolea şi Florentin Luca, ambii de la Partidul pentru Argeş şi Muscel. În locul lor vor veni trei consilieri de la PAM, al treilea fiind în locul fostului primar şi viceprimar, Florin Frătică.  Acesta a pierdut mandatul de consilier, și, implicit, de viceprimar, în urma unei condamnări penale definitive. Se pare că organizaţia de la Bradu condusă de Florin Frătică a decis, oficial, ca cei doi consilieri să fie demişi din Consiliul Local pentru că nu şi-au plătit cotizaţiile la partid.  În  realitate, cei doi au votat ”pentru” atunci când s-a pus în discuție alegerea viceprimarului comunei, în persoana PSD-istului  Gheorghe Negoi.

În cărți sunt ”Țîcă” și ”Țîță”, viitorii reprezentanți ai comunei din partea PAM

Partid proaspăt intrat pe scena politică, având ca locomotivă pe fostul senator Mircea Andrei, a făcut, ca orice partid nou, compromisuri. Poate, însă, cele mai mari dintre acestea s-au făcut la Bradu, începând cu Florin Frătică. Nici continuarea, după cum se vede, nu este deloc fericită. Doi din cei trei aflați în pole-position pentru accederea în funcția de consilier local, adică reprezentanții de frunte ai comunității, sunt Țîcă (Soare Cristinel), proaspătul demisionar din postul de om de cultură numărul unu al comunei, și Țîță (Stancu Alexandru), șofer ocazional al lui Florin Frătică. După cum v-ați dat seama, e vorba de două porecle, care de care mai nefericită. Cei doi demiși, Anghel Motolea și Florentin Luca, la sfârșitul săptămânii trecute încă nu știau exact care este motivul demiterii lor. Nu știau exact nici ce vor face mai departe, dacă vor contesta decizia demiterii.
# Ce s-a întâmplat? De ce ați fost demiși?
- Anghel Motolea: Nu știm nici noi de ce ne-au demis. Probabil că pentru că am votat cu PSD-ul atunci când s-a ales viceprimarul comunei.
# Veți contesta măsura aceasta, a demiterii?
Anghel Motolea: Nu știu, nu cred. Am înțeles că ne-au demis pentru că nu ne-am plătit contestațiile. Le-am spus că nu sunt eu șef de politică. Am fost mult timp în politică, pot reveni, eventual, la partidul inițial, pentru că am fost la PC… Deocamdată, rămân pe tușă.
# Cine a luat însă, mai exact, decizia demiterii dvs.?
Anghel Motolea: Cei de la Bradu. Ne-au trimis o hârtie de la partid, semnată de Mircea Andrei. L-am sunat și noi pe Mircea Andrei și acesta ne-a spus că este pentru că am votat viceprimarul. Păi, nu trebuia să aibă și comuna viceprimar? – am întrebat. Mircea Andrei mi-a spus că m-a apucat grija de comună. Păi, eu sunt de aici, din comună. Eu, familia, copiii. E treaba dumnealor, eu nu mă țin de funcție, dar nici nu pot fi, acolo, o marionetă.  Asta e legea partidului pe care a făcut-o Mircea Andrei…
Luca Florentin: Nu știu ce să vă spun, pentru că noi nu am primit nimic, nici de la Prefectură, nici de la Primărie, de niciunde. Am primit numai o hârtie de la partid, de la Biroul Permanent Local. În aceasta scrie că ni s-a retras sprijinul politic și sunt invocate două articole din statutul partidului. Nu știu, în acest moment, dacă voi contesta măsura, termenul este de 10 zile de la comunicare.

Clubul de fotbal Atletic Bradu, una din mizele mizerabilelor manevre

Fostul număr unu al culturii din Bradu, Cristinel Soare, zis și Țîcă, este președintele clubului de fotbal Atletic Bradu. Club ce a fost alimentat, cu o generozitate ieșită din comun, fix din bugetul local, în perioada în care Frătică tăia și spânzura ca primar. Venirea lui Dan Stroe, secondat, ulterior de viceprimarul Gheorghe Negoi, a dus la ruperea lanțului de iubire, clubul pierzând finanțarea. Mai mult, trebuie să plătească chirie pentru folosirea bazei de antrenament care aparține Primăriei Bradu. O mișcare de forță în Consiliul Local poate avea, ca rezultat, promovarea - și chiar votarea- de hotărâri care să dea, din nou, drumul la robinetul cu bani. A.S.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea