Legea a fost votată! Pentru mașinile mai vechi de 12 ani, ITP obligatoriu anual

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, datorită eliminării timbrului de mediu, în ianuarie 2017, numărul de automobile a crescut cu aproximativ 12%, adică 38 000 de unități, ajungând după primul trimestru, la o creștere de 80% (61 000 de exemplare). RAR a mai constatat că vârsta medie a automobilelor a crescut de la 8,7 ani (2016) la 10,5 ani. Registrul Auto Român a declarat, în luna mai, că intenţionează să propună ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent, la un an.
În acest sens, Camera Deputaților a votat legea, iar posesorii de mașini mai vechi de 12 ani vor fi obligați să facă ITP-ul anual. Indiferent de vechimea maşinii, inspecţia va putea fi trecută chiar şi în cazul unor deficienţe minore. În plus, maşinile noi trebuie să facă primul ITP după 3 ani, informează automarket.ro.
Una dintre cele mai importante noutăţi se aplică tuturor maşinilor şi prevede împărţirea deficienţelor unei maşini în 3 categorii: minore, majore şi periculoase. Indiferent de vechime, o maşină va putea trece ITP-ul chiar şi în cazul existenţei unor deficienţe minore.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea