Legea a fost votată! Pentru mașinile mai vechi de 12 ani, ITP obligatoriu anual

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, datorită eliminării timbrului de mediu, în ianuarie 2017, numărul de automobile a crescut cu aproximativ 12%, adică 38 000 de unități, ajungând după primul trimestru, la o creștere de 80% (61 000 de exemplare). RAR a mai constatat că vârsta medie a automobilelor a crescut de la 8,7 ani (2016) la 10,5 ani. Registrul Auto Român a declarat, în luna mai, că intenţionează să propună ca măsură de majorare a siguranţei rutiere, în actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent, la un an.
În acest sens, Camera Deputaților a votat legea, iar posesorii de mașini mai vechi de 12 ani vor fi obligați să facă ITP-ul anual. Indiferent de vechimea maşinii, inspecţia va putea fi trecută chiar şi în cazul unor deficienţe minore. În plus, maşinile noi trebuie să facă primul ITP după 3 ani, informează automarket.ro.
Una dintre cele mai importante noutăţi se aplică tuturor maşinilor şi prevede împărţirea deficienţelor unei maşini în 3 categorii: minore, majore şi periculoase. Indiferent de vechime, o maşină va putea trece ITP-ul chiar şi în cazul existenţei unor deficienţe minore.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea