Directorul Armand Chiriloiu: ”Nu am nicio emoție! Totul s-a făcut perfect legal!”

# Scandalul controlului de la Direcția Silvică Argeș, furtună într-un pahar cu apă!
Controlul venit în urma reclamației enciclopedice, de 672 de pagini, la Direcția Silvică Argeș, s-a încheiat. Inspectorii au strâns documentele necesare și s-au dus la treaba lor. Peste ceva timp, va fi trimis raportul Corpului de Control, document în care se va constata dacă au fost semnalate încălcări ale legii. Discuțiile în spațiul public au rămas însă. Voci de diverși specialiști în de toate au afirmat ba faptul că schimbul a fost făcut ilegal, ba faptul că plantația de la Albota lipsește cu desăvârșire, sau multe alte minuni asemănătoare. Cert este, însă, că la sediul instituției controlate nu există niciun fel de stress. Nu tremură nimeni, nimeni nu are emoții. Lămuriri ne-a dat chiar șeful Armand Chiriloiu, care, mai mult, și-a permis și un zâmbet, aflând ce urmărim.

Reclamație de Cartea Recordurilor!!! 672 de pagini, unele documente având caracter secret

Reclamația care a adus controlul la Pitești a fost concepută de un inginer, angajat al D.S. Una dintre cele mai ample sesizări înregistrate vreodată, conținând  un număr record de pagini, mai exact 672!!!! Principalul aspect semnalat în acestă stufoasă plângere nu  este schimbul de terenuri dintre Primăria Pitești și Primăria Albota, având ca scop trecerea actualului teren unde este Parcul Lunca Argeșului de la Direcția Silvică la Primăria Pitești. La schimb, pentru Lunca Argeșului, primarul de atunci, Tudor Pendiuc, a cumpărat pentru municipalitate islazul de la Albota. Potrivit legii acesta trebuia reîmpădurit și monitorizat/reîmprospătat cu atenție timp de șapte ani în contul suprafețelor defrișate. Investiția din Lunca Argeșului s-a făcut din fonduri europene, sumele ridicându-se la aproximativ 10 milioane euro. Așa cum am scris însă, nu schimbul a constituit baza reclamației, ci faptul că terenul din Albota a fost plantat fără licitație.
Corpul de Control al Ministerului Apelor şi Pădurilor a avut ca obiect de cercetare modul de îndeplinire a contractului încheiat de conducerea direcţiei din anul 2012, reprezentată de director ing. Vlădău Daniel, cu primăria municipiului Piteşti, precum şi stadiul plantaţiei la obiectivul de investiţii «Instalarea vegetaţiei forestiere pe suprafaţa de 19,5 ha - proprietatea Municipiului Piteşti», suprafaţă oferită în compensare, solicitată la scoaterea definitivă de teren din fondul forestier naţional a suprafeţei de 3,57 ha, unde Municipiul Piteşti a construit parcul ”Lunca Argeşului”.
Armand Chiriloiu: ”Ce pot să vă spun? Orice control este binevenit. Nu am absolut nicio emoție cu privire la rezultatul acestei acțiuni, pentru că totul s-a făcut perfect legal. Sunt convins că Raportul ce va fi redactat va conține exact această concluzie. Acuzațiile au fost pe faptul că nu s-a organizat licitație publică și pe alte câteva ”minuni”, în condițiile în care, încă înainte de a fi formulată reclamația, chiar Agenția Națională pentru Achiziții Publice a informat, chiar de două ori, pe reclamant, cum că acest tip de contract nu intră sub incidența legislației în domeniul achizițiilor publice. Pe de altă parte, absolute  toate obligațiile noastre privind reîmpădurirea au fost respectate, plantația din Albota a fost executată conform prevederilor și standardelor, mai avem trei ani de monitorizare la aceasta, însă arată chiar foarte bine. Asta în condițiile în care, inclusiv în presă, au apărut informații cum că nu s-a plantat niciun arbore…”
Mai mult, în data de 21 noiembrie, adică marțea trecută, Curtea de Apel Pitești emite Hotărârea 1397/2017 prin care recursul formulat de Puiulescu Carol împotriva Direcției Silvice Argeș este respins. Același rezultat a avut acțiunea întreprinsă de reclamant și anterior, la Tribunalul Argeș. Hotărârea Curții de Apel este definitivă. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea