Banul public, batjocura autorităţilor locale (2)

# Serviciul Public de Gospodărire Comunală Curtea de Argeş cumpără motorina cu 6,57 lei/litru. # Viceprimarul Costinel Vasilescu: „Este  inadmisibil ce se  întâmplă! Nu mi-au spus nimic până în acest moment. Din punctul meu de  vedere, i-aş desfiinţa.” În numărul trecut al ziarului relatam cum ADP Piteşti a cumpărat motorină de la Dragon Oil Star SRL şi a adus o gaură în buget de 11 miliarde lei. Acum, aceeaşi firmă, S.C. Dragon Oil Star SRL vinde motorină la suprapreţ la o altă instituţie publică. Serviciul Public de Gospodărire Comunală Curtea de Argeş a încheiat un contract de achiziţie motorină euro 4. Valoarea totală a contractului este de 235.889 euro (955.021 RON) fără TVA. Prin acest contract, firma câştigătoare a licitaţiei deschise trebuie să furnizeze 180.000 litri motorină euro 4. Preţul la motorina euro 4 este de 6,57 lei pe litru, preţ extrem de mare ţinând cont de faptul că la pompă cel mai scump preţ este de 5,2 lei. Partea frumoasă abia acum vine! Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Încă un lucru care trebuie menţionat este faptul că principalele modalităţi de finanţare şi plată şi/sau trimitere la dispoziţiile relevante sunt din buget local.

Domnul director, cel care s-a ocupat de acest contract, este în concediu.

Am încercat să luăm legătura cu domnul care s-a ocupat de această licitaţie, domnul Ioan Ghiţă, care este şi directorul acestei societăţi. Nu este la muncă şi nu vine nici săptămâna viitoare. Doamna secretară, o doamnă drăguţă, aflând motivul telefonului nostru, ne face legătura la jurist. Aici avem o mare problemă. Spunem că ne interesează câteva detalii legate de contractul de furnizare motorină. Brusc doamna de la capătul firului ne spune că nu poate să ne dea niciun detaliu prin telefon şi trebuie să ne deplasăm la sediul societăţii.

Viceprimarul Costinel Vasilescu nu ştia nimic de acestă situaţie

Am luat legătura cu viceprimarul oraşului Curtea de Argeş, întrucât acest serviciu trăieşte pe banii bugetului primăriei. Domnul Costinel Vasilescu, aflând care este problema, ne spune că nu poate fi adevărat, dar ne promite că se va interesa şi ne va spune ceva sigur. „Nu poate fi vorba de aşa ceva! Cum să ia motorina cu 6,57 lei? Nu aveţi informaţia corectă. La pompă e 5 lei”, completează domnul viceprimar. La câtva timp după această discuţie primim un telefon de la domnul Costinel Vasilescu. Iată ce ne-a spus acesta: „Aveţi perfectă dreptate! Contractul a fost făcut pe 6,57 lei litrul de motorină. Nu e posibil aşa ceva! Am rămas fără cuvinte când am auzit explicaţiile juristului. Directorul e în concediu, dar aşa este, aveţi dreptate. Este inadmisibil ce se întâmplă! Nu mi-au spus nimic până în acest moment.”
# Ce măsuri o să luaţi în acest caz?
C.V.: Nu pot face nimic. Sunt prea mic şi nu am nicio putere. Din punctul meu de vedere, i-aş desfiinţa. Să se transforme în societate comercială şi apoi să facă ce vor.

Şi acum să tragem o concluzie răutăcioasă: Păi cum să nu plece domnul director într-un binemeritat concediu de odihnă după aşa o grea negociere pe banul public? Cum să nu te odihneşti puţin după ce ai tras de 180.000 litri de motorină să urci preţul de la 5,2 lei pe litru până la 6,57 şi ai adus o gaură de 2,5 miliarde lei în bugetul local?
Iată cum au reacţionat primarul şi câţiva oameni politici de frunte ai oraşului când au aflat despre acest contract:
Nini Diaconu (foto), primarul oraşului Curtea de Argeş: „Nu şti ce să vă spun. Mi se pare ireal . Sunt la Bucureşti, dar luni voi verifica acest lucru. Mi se pare anormal. Vom verifica modul în care s-a făcut licitaţia. Nu ne ocupăm noi de asta. Voi verifica şi voi lua măsurile necesare. Vom discuta acest lucru şi în Consiliul Local.”
Dumitru Duinea, posibil candidat la primăria Curtea de Argeş din partea PDL: „Ced că e doar un zvon ceea ce-mi spuneţi dumneavoastră. Nu pot crede aşa ceva. Sunteţi sigură de ceea ce afirmaţi? Dacă este aşa cum spuneţi, acest lucru depăşeşte normalul, mai ales că este vorba de bani publici. E de neconceput. E sfidare pur şi simplu. Probabil acest contract ascunde un interes:”
Ştefan Lăzăroiu, preşedinte PDL Curtea de Argeş: „Nu mă miră nimic! După cum am mai spus, domnul Diaconu şi-a dat seama că nu mai are şanse să câştige al doilea mandat şi acum, pe ultima sută de metri smulge tot ce se mai poate. Din această cauză s-a anulat şi licitaţia pentru drumuri. Nu a câştigat firma cae o dorea dânsul:”
Mircea Drăghici, deputat pe colegiul Curtea de Argeş: „Nu e de competenţa mea!”
# R: Ştiu că nu este de competenţa dumneavoastră, dar aş fi vrut să ştiu care este părerea dumneavoastră despre modul în care se cheltuie banii la Curtea de Argeş, întrucât este pe colegiul dumneavoastr.
M.D.: Ceea ce-mi spuneţi dumneavoastră este puţin relevant pentru mine, eu nu am toate datele pentru a vă putea da un punct de vedere pertinent. Voi vorbi cu domnul primar şi în momentul în care am un punct de vedere din partea lor, abia atunci putem vorbi”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea