Titoașcă - condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel Pitești

Cornel Alexandru, zis „Titoaşcă”, împreună cu alți doi inculpați, Adrian Ionuţ Baronescu, zis Parfum, şi Adrian Ionuţ  Popescu, au fost cercetați pentru lipsirea de libertate în mod ilegal, șantaj, lipsire de libertate și loviri și alte violențe. Totul a plecat de la o plângere la poliție a persoanei vătămate, Constantin Lucian Manda, în octombrie 2016, care a susținut că a fost reţinut într-o locuinţă unde ar fi fost ameninţat cu moartea şi lovit de mai multe ori cu biciul. După mai bine de un an de zile de la sesizare, dosarul a fost soluționat. Săptămâna trecută, la Curtea de Apel Pitești s-a judecat recursul inculpaților Popescu și „Titoașcă, după ce „Parfum” fusese deja condamnat definitiv, după ce dosarul s-a disjuns, pentru lipsire de libertate şi şantaj, primind o pedeapsă de 1 ani şi 8 luni, cu executare. Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, apelurile. De asemenea, cei doi inculpați au fost obligați la plata sumei de câte 800 lei reprezentând cheltuieli judiciare.
Astfel, Cornel Alexandru, zis „Titoașcă” a primit 2 ani şi 6 luni pentru şantaj. La aceasta s-a adăugat restul de pedeapsă rămas neexecutat, de 738 de zile, urmând ca bărbatul să execute în total aproximativ 4 ani şi 7 luni. Adrian Ionuţ Popescu a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvîrşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi i-a fost fixat termen de supraveghere de 2 ani.

Victima a fost bătută și biciuită

În octombrie 2016, persoana vătămată, Lucian Manda, a executat un proiect de amenajare la locuinţa lui Adrian Baronescu, zis Parfum. Acesta din urmă a considerat că Lucian nu a terminat construcţia şi a încercat de mai multe ori să ia legătura cu el, dar fără succes. În cele din urmă, arhitectul a fost adus la locuința lui Parfum. În curtea locuinţei sale a ajuns şi Titoaşcă, o altă persoană nemulțumită de lucrările arhitectului. Titoaşcă a ameninţat persoana vătămată şi i-a cerut să-i execute şi lui o lucrare de amenajare. Toată secvenţa a fost înregistrată pe telefonul mobil al lui Adrian Popescu, înregistrare ce s-a aflat ca probă în dosar. În timp ce primea ameninţări din partea lui „Titoaşcă”, victima a început să fie biciuită de „Parfum”, care i-a aplicat mai multe lovituri de bici pe întreaga suprafaţă a corpului şi a ameninţat-o şi cu folosirea unei arme de vânătoare, cu scopul de a o sili să execute lucrări la locuinţa sa, scene ce au fost înregistrate de camerele de supraveghere montate în curtea gospodăriei lui „Parfum”. Timp de o oră, Lucian Manda a fost reţinut, în mod forţat, fiind torturat de Parfum şi Titoaşcă, în prezenţa lui Adrian Popescu, care nu a intervenit să îl ajute. În instanță, persoana vătămată nu a mai avut nicio pretenţie de natură civilă faţă de inculpaţi. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea