Investiție nejustificată de 2 miliarde de lei vechi din partea Consiliului Local Pitești

# Centrala termică de la „Dimitrie Dima”, dată în folosință în 2016, este neutilizabilă după ce căminul și cantina au fost închise
Situația de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” dă mari bătăi de cap consilierilor locali de la Pitești. Cheltuielile nejustificate de la unitatea de învățământ, care se măresc de la o lună la alta, au obligat Inspectoratul Școlar Județean și Primăria Pitești la realizarea unui audit intern pentru a afla care este situația exactă acolo. În cele din urmă directoarea Gabriela Cârstea și-a dat demisia din fruntea instituției de învățământ. Pe 10 noiembrie, printr-o dispoziție a Inspectoratului Școlar Județean Argeș, aceasta a fost înlocuită cu profesorul-inginer Marian Cioboată. De curând, a apărut o altă problemă mare la „Dimitrie Dima”! S-a constatat că centrala termică ce deservea căminul și cantina de la „Dimitrie Dima” este neutilizabilă în condițiile în care a fost dată în folosință de Consiliul Local Pitești în anul 2016. Pentru că în acest an atât cantina cât și căminul au fost închise de DSP, acestea fiind în proces de reabilitare, investiția devine nerentabilă. Consilierul local Cristian Gentea a cerut primarului ca la ședința din ianuarie 2018 să întocmească o informare scrisă vizavi de modul în care a fost dată în folosință centrala termică la Dimitrie Dima fără a deservi întreaga unitate școlară. Totul a început la sfârșitul anului 2015 când Consiliul Local Pitești aproba documentația tehnico-economică pentru „Centrală termică atelier, cămin, cantină” – Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” . Cheltuielile necesare realizării investiției fiind de 205.517,6 lei.

Cristian Gentea: „De ce nu ne-am gândit la o centrală care să deservească întreaga unitate școlară?”

„Am aflat cu stupoare că există un set de microcentrale la Dima, care erau pentru școală în sine și sala de sport, și mai există o centrală care deservea doar cantina și căminul. Acum cantina și căminul sunt închise, după cum știți, iar centrala nu poate fi folosită. Doresc ca pentru ședința din luna ianuerie să se realizeze o informare despre această situație. De ce nu ne-am gândit la o centrală care să deservească întreaga unitate școlară?”, a întrebat, în ședința extraordinară de Consiliu Local Pitești, consilierul Cristian Gentea.

Cornel Ionică: „Cât a cheltuit liceul Dima la utilități nu cheltuie tot orașul Curtea de Argeș cu rețeaua școlară!”

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a precizat că va trimite o comisie de control și va face un audit la colegiul tehnic „Dimitrie Dima” pentru a vedea care este situația concretă acolo. Unitatea școlară are datorii mari la furnizorii de utilități și se pare că a cheltuit sume uriașe pe investiții nerentabile, precum centrala termică de putere foarte mare (1300 kW), care este neutilizabilă în acest moment. “Este o situație anormală la liceul Dima. Sunt facturi neplătite, cheltuieli inadmisibile la utilități. Cât a cheltuit liceul Dima la utilități nu cheltuie tot orașul Curtea de Argeș cu rețeaua școlară! Se alege praful de liceu cu asemenea cheltuieli, este o bătaie de joc maximă!”, a declarat primarul Cornel Ionică. Comisia de control condusă de viceprimarul La urențiu Zidaru urmează să stabilească cine se face vinovat de risipa de la „Dimitrie Dima”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea