Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, adus cu trenul regal la Curtea de Argeș

În această săptămână au loc la Curtea de Argeș ultimele pregătiri cu prilejul funeraliilor Regelui Mihai. Ultimul rege al României își va dormi somnul de veci în Necropola Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. Se va odihni lângă Regina Ana, cea care i-a stat alături mai bine de 70 de ani.
Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș este pregatită pentru funeraliile regelui, reprezentanții lăcașului de cult urmând să mai pună la punct doar “mici detalii” împreună cu reprezentanții Casei Regale. Guvernul României a anunțat  trei zile de doliu național, pe 14, 15 și 16 decembrie.
Trupul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat cu trenul din București spre Curtea de Argeș, spre locul înmormântării. Sicriul va fi depus în Trenul Regal, care va porni pe 16 decembrie din gara Băneasa. În tren se va afla întreaga familie regală. „Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României. Prezenţa presei și a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.” Casa Regală a României, Biroul de presă.
Sicriul cu corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei și membrii Familiei Regale a României. Prezenţa presei și a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.
Sâmbătă, 16 decembrie 2017, Trenul Regal va ajunge la Gara din Curtea de Argeş, la o oră ce va fi anunțată curând. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Prezenţa presei și a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeş. În aceeași zi va avea loc și slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată, în prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea