Dănuț Bica - mesaj emoționant în Camera Deputatilor

# „România îşi poate aduce fiii înapoi, în ţară, acum, nu mai târziu!”, a precizat deputatul argeșean
Săptămâna trecută, Dănuț Bica, deputat PNL, a avut o declarație politică în Camera Deputaților pe tema "Obiectiv prioritar - să ne aducem tinerii acasă, în România". Deputatul argeșean a precizat că România se situează pe locul doi, la nivel mondial, după Siria, stat lovit de război civil, din punct de vedere al creșterii migrației.
„Cea mai dureroasă pierdere pe care a înregistrat-o România în ultimii douăzeci şi şapte de ani este cea produsă de exodul masiv al tinerilor, care au căutat un loc de muncă şi şansa de a-şi construi o viaţă decentă bătând la porţi străine. Aproape cinci milioane de români au emigrat, muncind astăzi pentru prosperitatea şi dezvoltarea altor state, mai ales din Uniunea Europeană, în vreme ce ţara noastră profită parcă mult prea puţin de apartenenţa la marea familie europeană, dar şi mai puţin de creşterea economică statistică înregistrată în ultimii ani. Conform celui mai recent raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite, România se situează pe locul 2 în topul mondial al creşterii migraţiei, după Siria, stat lovit de un crunt război civil, riscând ca, în câţiva ani, să se confrunte cu o gravă criză în ceea ce priveşte forţa de muncă necesară economiei proprii. Nu cred că vreunul dintre milioanele de fii ai acestui popor, stabiliţi în afara graniţelor, nu a plecat cu tristeţe cruntă în suflet din casa părintească şi nu cred că ar fi plecat vreunul dacă în ţara lui ar fi găsit un loc de muncă bine plătit, care să-i ofere şansa reală de a-şi construi o familie, de a putea să-şi crească în linişte copiii”, a precizat deputatul.
Dănuț Bica a atras atenția parlamentarilor că acum este momentul ca tinerii români plecați în străinătate la muncă să se întoarcă acasă.
„România are acum o şansă uriaşă, pe care nu are voie să o rateze! România îşi poate aduce fiii înapoi, în ţară, acum, nu mai târziu! Premisele actuale sunt cele mai favorabile: avem o creştere economică mare, ce-i drept cam nesănătoasă prin structura ei, dar o avem; avem o cerere uriaşă de forţă de muncă în zona economiei private. Tot ceea ce ne rămâne de făcut este să ne aducem tinerii acasă, în România, dar trebuie să vrem să o facem. Pentru a-i convinge pe tineri să se întoarcă în România este suficient să le demonstrăm că ţara noastră se schimbă în fiecare zi în bine, că nu mai face un pas înainte şi doi înapoi şi că progresele şi modernizarea acesteia sunt procese ireversibile. Oamenii au nevoie de încredere, stabilitate şi speranţă. De asemenea, această guvernare PSD-ALDE trebuie să se oprească de urgenţă din adoptarea unor decizii tot mai aberante, tot mai greu de înţeles, care sperie pe toată lumea, inclusiv pe propriii membri de partid şi sădesc neîncredere în toţi şi în toate. Sau şi mai bine să plece, deoarece în cele unsprezece luni de când a fost instalată la cârma ţării şi-a dovedit din plin incapacitatea. Aşadar, depinde numai de noi dacă vom şti să ne aducem copiii înapoi, acasă. Suntem membri ai Parlamentului României şi avem o responsabilitate imensă în acest sens”, a mai adăugat acesta. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea