Stăpânii de sclavi din Berevoești condamnați - contestă executarea

În septembrie a.c., Curtea de Apel Pitești a respins apelurile a cinci inculpați din dosarul Sclavie la Berevoești. Astfel, cei cinci stăpâni de sclavi din localitatea argeşeană Berevoeşti, care au îngrozit o ţară întreagă prin metodele de tortură folosite, au primit pedepse cu închisorea cuprinse între 3 și 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, din care li se va deduce perioada petrecută în arest preventiv. Ciprian Onică a primit 4 ani şi 4 luni de închisoare, Aurel Onică - 5 ani şi 4 luni, Viorel Grancea - 4 ani şi 4 luni, Silvia Grancea - 3 ani, Ionuţ Cătălin Grancea - 4 ani şi 4 luni.
Doi dintre inculpați au formulat, la Tribunalul Argeș, contestație la executare, respectiv alte modificări de pedepse. Ionuț Cătălin Grancea  și Onică Ciprian cer judecătorilor reducerea pedepsei.
În procesul în care au fost judecaţi cei cinci romi s-au constituit ca părţi civile trei persoane ce au fost bătute crunt de aceștia: Constantin Bratu, Mircea Dincă şi Constantin Cazan. Iar cel mai cutremurător caz este cel al fostului taximetrist Constantin Bratu. În toamna lui 2015, după două săptămâni de muncă grea şi bătăi, Constantin Bratu a reuşit să fugă într-o noapte şi a stat ascuns mai multe ore în pădurea din spatele casei stăpânilor săi. A fost însă prins de către Onică Aurel, bătut cu pumnii şi picioarele, legat cu o curea şi târât de un cal înapoi la stăpâni. Pentru a nu mai fugi din gospodărie, după cum spun procurorii DIICOT, „victima a fost legată de picior cu lanţul şi lacătul de patul în care dormeau inculpaţii Grancea Viorel şi Grancea Silvia. Timp de o lună şi jumătate, victima a muncit în fiecare zi cel puţin 12 ore şi indiferent de condiţiile atmosferice, a fost bătută zilnic de către inculpaţi, lovită cu pumnii, picioarele, cu bâta, cozile de topor sau de furci şi a fost lovit si cu tăişul toporului peste degetele mâinii drepte. Era lovit cu o bâtă şi în zona capului până când leşina după care era stropit cu apă rece pentru ca să îşi revină după care era din nou forţat să muncească”.
Instanţa a obligat inculpații la plata de daune morale către Constantin Bratu de 15.000 lei. Şi celelalte două victime au primit daune morale: 10.000 lei Mircea Dincă şi 11.000 lei Constantin Cazan.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea