Deputatul Gerea, în proces cu Poliția Rutieră Argeș

Deputatul Andrei Gerea, fost ministru al economiei, s-a luat la „trântă” cu IPJ Argeș. În aprilie 2016, deputatul Andrei Gerea (ALDE), aflat în trafic pe drumurile din județ, a fost oprit de un echipaj de poliție. Acesta a fost tras pe dreapta pentru că, în localitatea Vâlcelele, din comuna Merișani, mergea cu mașina peste limita legală de viteză stabilită pe acel sector de drum.  În urma intervenției, deputatul a fost sancționat contravențional de către polițiștii Inspectoratului de Poliție al județului Argeș. Cum Andrei Gerea a considerat că nu a depășit limita legală, o lună mai târziu, în mai 2016,  a contestat amenda în instanță, iar la sfârșitul anului trecut, Judecătoria Pitești i-a respins solicitarea. „Respinge cererea ca neîntemeiată. Menține procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției seria PAGX, nr. 0054367/26.04.2016, ca fiind temeinic și legal”, se arată în hotărârea instanței. Considerându-se,  în continuare, neîndreptățit, Andrei Gerea a făcut apel, iar dosarul ce are ca obiect anulare proces verbal de contravenţie se judecă de mai bine de un an în instanțele din Argeș.
Și va continua și în 2018, pentru că Tribunalul Argeș a amânat judecarea cauzei pe 30 ianuarie. Deputatului Andrei Gerea i-au fost admise la termenul din 12 decembrie mai multe solicitări:
„Emite adresă către CNADNR pentru a comunica limita legală de viteză pe sectorul de drum DN7C Vâlcelele km 14+600. De asemenea, să menţioneze dacă în localitatea Vâlcelele, în aprilie 2016, era montat indicator de intrare în localitate sau de ieşire din localitate sau indicator de limitare a vitezei la intrarea în localitate, precum şi faptul dacă cota DN 7C km 14+600 se află situată în localitatea Vâlcelele”, se arată în încheierea de ședință de la Tribunalul Argeș. Cel mai probabil, după emiterea unui răspuns de către CNADNR se va soluționa definitiv și cauza.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea