Bustul lui Constantin Stroe a fost dezvelit la Mioveni la un an de la moartea sa

Sâmbătă, 16 decembrie, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor de la Mioveni, a fost dezvelit bustul lui Constantin Stroe, omul care se confundă cu istoria şi evoluţia Dacia şi de la a cărui trecere în neființă s-a împlinit un an.
Bustul a fost dezvelit în prezenţa familiei, a oficialilor locali și județeni, parlamentarilor de Argeș, a cunoscuţilor şi a foştilor directori de la Dacia. La eveniment a participat și Christophe Dridi, directorul francez al uzinei de vehicule Dacia Mioveni, care a susținut un discurs în limba română.
Lucrarea a fost finanțată de Consiliul Local Mioveni. Bustul este turnat în bronz, după creația artistică a artistului local Orlando Năstase. La eveniment a fost oficiată și o slujbă religioasă. Au fost momente emoționante ce i-au făcut să lăcrimeze pe participanți.
Personalitatea lui Constantin Stroe a fost evocată în discursul primarului Ion Georgescu, al soției, al foștilor colegi sau al altor oficiali. La sfârșitul ceremoniei, cei prezenți au fost invitați să scrie în Cartea de Onoare deschisă pentru Constantin Stroe.
Constantin Stroe a avut un rol covârșitor în privatizarea și renașterea Dacia. A fost director general Dacia (1990-2002) și vicepreședinte (2002-2015). Totodată, vreme de 20 de ani, Stroe a fost preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea