Curtea de Apel Pitești a decis! Mariana Ionescu, din nou, în fruntea APM Argeș

# Deși a lucrat în altă parte, Mariana Ionescu urmează să primească, pe o perioadă de aproape doi ani, salariul și drepturile sale de director executiv la APM Argeș # Ministrul Energiei, Toma Petcu, ar putea să plătească despăgubirile materiale Marianei Ionescu după decizia de suspendare emisă în perioada când era șeful ANPM

După mai bine de un an de zile de procese, instanțele argeșene au stabilit ca Mariana Ionescu să fie reintegrată în funcția de director la Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, începând din luna decembrie. Totodată, aceasta va primi de la ANPM despăgubiri, reprezentând salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere începând cu 19 ianuarie 2016, dată când s-a dat decizia prin care Mariana Ionescu a fost destituită din funcție. Cel mai probabil, pentru plata acestor despăgubiri, ANPM se va întoarce împotriva fostului director, Toma Petcu, actual ministru al Energiei, cel care ar fi luat decizia de destituire din funcție a Marianei Ionescu, decizie care a fost considerată nulă de instanțele argeșene.

Decizia Curții de Apel Pitești: „Respinge recursul ca nefondat”

Mai mult, în această perioadă, Mariana Ionescu a fost angajată la un laborator de analize de mediu, iar decizia instanțelor i-a venit mănușă.
În primă instanță, Tribunalul Argeș a decis, în vara acestui an, mai exact pe 14 iunie, reintegrarea reclamantei în funcția avută înainte de eliberare: „Admite acţiunea. Constată nulitatea absolută a Deciziei nr. 44/15.01.2016 emisă de Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului. Obligă parata la reintegrarea reclamantei pe postul deţinut anterior eliberării din funcţia publică, precum şi la plata de despăgubiri, reprezentând salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere din care a fost eliberată, începând cu data eliberării din funcţie şi până la reintegrarea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 1600 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș.
Cum hotărârea nu a fost definitivă, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a făcut recurs. Pe 11 decembrie, Curtea de Apel Pitești a dat o hotărâre definitivă în acest dosar.
„Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta la 1500 lei onorariu de avocat, după reducere. Definitivă”, se arată în hotărârea Curtții de Apel Pitești.

Mariana Ionescu: „Despăgubirile materiale vor fi plătite de persoanele care sunt vinovate de treaba asta și nu de noi contribuabilii”

Avocatul Puiu Stancu,  apărătorul Marianei Ionescu, a pledat împotriva fostului șef al clientei sale, Toma Petcu, precizând nu doar că el a sesizat comisia de disciplină, dar tot el a și semnat decizia de suspendare a sa. Dovezile și argumentele aduse de maestrul Puiu Stancu au fost câștigătoare, iar clienta sa va reveni în funcție. Cu salariul și majorările din urmă, cu cheltuielile de judecată și cu toate cele… Pe acest subiect am stat de vorbă și cu Mariana Ionescu care l-a înțepat, subtil, și pe fostul său șef de la ANPM, actualul ministru al Energiei Toma Petcu, cel care a emis decizia de suspendare a acesteia.
„Indiferent ce părere aș avea eu, importantă este decizia celor două instanțe de judecată. Ambele mi-au dat câștig de cauză. Deci, mai mult de atât nu am ce să spun. Voi primi despăgubiri materiale pentru perioada în care am fost destituită, începând cu 19 ianuarie 2016. Practic, este vorba de drepturi salariale pe o perioadă de doi ani de zile, bani care probabil vor fi plătiți de persoanele care sunt vinovate de treaba asta și nu de noi contribuabilii. Instituția rămâne să stabilească cine se face vinovat”, ne-a precizat Mariana Ionescu.
De asemenea, în perioada următoare, Agenția Națională pentru Protecția Mediului urmează să o reintegreze pe Mariana Ionescu în funcția de director executiv la APM Argeș. „Decizia instanței trebuie pusă în aplicare de Agenția Națională cât mai repede. Nu am cum să știu când vor dânșii să o facă”, ne-a mai precizat aceasta.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea