Angajații Muzeului Județean Argeș îngheață de frig în instituție

Conducerea Muzeului a avut proasta inspirație de a înlocui centrala termică pe timp de iarnă. Mai bine de o lună, angajații muzeului și-au desfășurat activitatea pe frig, cu geaca de iarnă pe ei. Vestea aparent bună este că iarna încă nu și-a intrat total în drepturi. Cu frig au fost întâmpinați și vizitatorii muzeului. Nu-i bai, dacă angajații pot, atunci suportă și clienții!

Reabilitarea punctului termic la Muzeul Județean - 287.000 lei

Conducerea Muzeului Județean Argeș a primit bani de la Consiliul Județean în anul 2017 pentru cumpărarea unor centrale termice dimensionate necesităţilor clădirilor instituției şi pentru adaptarea viitorului nou echipament la racordurile şi instalaţiile existente. Toate bune și frumoase, doar că timpul și modul în care s-a luat decizia de înlocuire a centralei a fost total nepotrivit, exact pe timp de iarnă. Contractul lucrării de reabilitare punct termic: proiectare, achiziționare și montare centrale termice pe gaz de 1000 KW la Muzeul Județean Argeș a fost semnat pe 29 noiembrie, iar durata execuției lucrărilor era de 30 de zile, de la data semnării contractului. Lucrarea a fost scoasă la licitație, iar societatea câștigătoare a fost Marom Service SRL București cu suma de 287.000 de lei. Cert este că deși lucrarea trebuia realizată până la sfârșitul anului, mai exact pe 29 decembrie, a venit și luna ianuarie și în instituție nu s-a dat drumul la căldură.

Pe acest subiect am stat de vorbă și cu directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, care a susținut că nu s-a putut monta centrala pe timp de vară pentru că atunci  nu au existat fonduri de la Consiliul Județean pentru această lucrare. De asemenea, directorul Popescu susține că centralele au fost deja montate și că în cel mai scurt timp vor fi puse în funcțiune.
”Au fost montate două centrale termice pe gaz, fiecare de 1.000 KW. Fosta centrală era foarte veche și subdimensionată, iar la ultimul etaj în instituție nu aveam căldură. (…) Durata execuției lucrării este de 30 de zile, dar în luna decembrie nu s-au lucrat mai multe zile. Mi s-a spus că în cel mai scurt timp centrala va fi pusă în funcțiune”, ne-a precizat directorul Cornel Popescu.A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea