Deputatul PSD Mircea Drăghici, atac virulent la președintele Johannis

# Mircea Drăghici: ”Vă temeți de ziua când nu veți mai fi util Statului Paralel…”

Fix la începutul acestui an, când tot românul încă deschidea cam des ușa frigiderului, deputatul PSD Mircea Drăghici s-a gândit, într-un pur spirit creștinesc, să  alimenteze lada frigorifică a președintelui țării cu o varietate bogată de… acuze. Totul a pornit în urma discursului susținut de șeful statului la ședința CSM, ședință în care i-a dat, în continuare, cu ”penalii”, cu DNA-ul care își face treaba și alte câteva șlagăre lente. Mircea Drăghici nu s-a sfiit să îi reamintească lui Klaus Johannis faptul că, în timpul candidaturii la președinție, avea dosar de cercetare penală, iar, ulterior, în alt dosar, s-a dovedit că una din proprietățile sale a fost retrocedată prin fals și uz de fals. Iată însă, mai jos, integral, scrisoarea românului Mircea Drăghici.

Scrisoarea unui român către președintele său!
Domnule Președinte,
Ați participat la ședința CSM – forul suprem al magistraturii române. Aveți acest acest drept, ați mai facut-o! Este un atribut firesc, constituțional, al președintelui țării în relația cu o instutuție fundamentală a statului român.
Acolo, la cârma ședintei în care CSM și-a ales conducerea, dumneavoastră, ca președinte al țării trebuia să fiți, mai mult decât oricând, impartial, apolitic, mediator între instituțiile statului. Așa am citit eu în Constituția României!
Cum ați fost, a văzut toată țara!
Dle președinte, pur și simplu v-ați început campania electorală de la înalta tribună a Consiliului Superior al Magistraturii. Ați intrat cu cizmele murdărite în mocirla politică direct pe covorul alb din templul justiției. Ați spus neadevăruri, ați ignorat evidențe, ați lansat atacuri politice nepermise, ați sfidat orice regulă ați atacat până și Curtea Constituțională. Ați făcut totul pentru a vă demonstra partizanatul, implicarea și o susținere necondiționată a unei puteri obscure și ilegitime, definite generic în ultima vreme ca stat paralel.

Ați mințit cu seninătate stând în capul mesei Justiției...

Ați afirmat, dle președinte Johannis, că modificarea legilor justiției s-a făcut fără a se ține seama de punctele de vedere ale ale CSM. E un neadevăr! Au fost 229 de amendamente propuse de CSM care au fost adoptate în cele trei legi ale justiției. Asta înseamnă peste 72% din totalul amendamentelor adoptate.
Ați mai zis dle președinte Johannis că majoritatea a băgat pumnul în gura Opoziției! Iarăși un fals incredibil. Vă contrazic cifrele! În realitate, au fost 152 de amendamente propuse sau însușite de Opoziție. Adică 48% - deci aproape jumătate din amendamentele adoptate la cele trei legi ale Justiției.
Ați mai spus, dle președinte Johannis, că procedura de adoptare a legilor Justiției a fost netransparentă. Această afirmație este, de-a dreptul, o minciună premeditată! În realitate, a fost cea mai transparentă dezbatere de care s-a bucurat un proiect de lege din România. Oricine a dorit a putut urmări, în direct, toate dezbaterile, de la început pâna la final. Vă rog, domnule președintele Johannis, deși nu cred că e posibil, să dați măcar un exemplu al unei alte legi a cărei dezbatere să se fi desfășurat cu o deschidere și vizibilitate mai mari decât Legile Justiției, cu dezbateri live, la îndemâna tuturor, cu prezentarea tuturor amendamentelor și cu invitarea tuturor asociațiilor reprezentative din domeniu. În plus, domnule președinte Johannis, nu vă face cinste că treceți sub tăcere faptul că, anterior, legile justiției au fost adoptate fără nicio consultare, prin angajarea răspunderii de către ministrul Macovei, la ordinul lui Traian Băsescu și îndemnul interesat al unora din afara țării. Ați lansat și afirmația că legile justiției au fost adoptate printr-o procedură nemaiîntâlnită, prin acea comisie specială. Dar știți bine că nu e adevărat...sau poate nu știți! În realitate, chiar Legea electorală prin care dumneavoatră înșivă ați ajuns președintele României a fost adoptată în urma unor dezbateri într-o comisie specială asemănătoare, iar Curtea Constituțională a decis că această procedură este constituțională. Oare chiar să nu fi știut acest lucru?

Ați omis complice să vă referiți la abuzurile din Justiție...

Am fost suprins și cumva dezamăgit, domnule președinte Johannis, pentru că ați ales să ignorați complet toate abuzurile din magistratură, văzute și știute de toți românii. Ați devenit implicit avocatul celor precum procurorul Portocală! Cum puteți spune că sunteți mulțumit, când ați auzit, alături de întreaga țară, cum procurorul Portocală spune cum îi bagă în închisoare pe unii doar pentru că l-au înjurat de mamă! De ce nu i-ați întrebat pe cei din CSM cum au permis și permit în continuare astfel de abuzuri în propria ogradă?
Este de notorietate încălcarea separației puterilor în stat de către DNA, constatată de Curtea Constituțională în 2017! Nu ați spus nimic despre asta!
Ați auzit și dumneavoastră, la fel ca și noi, cetățenii obișnuiți acestei țări, cum unul dintre inspectorii judiciari plângea că se tema că șefa anti-corupție îi va face dosar dacă nu iese bine controlul asupra DNA. Ați văzut și dumneavoastră cum procurorii din CSM au încercat să-l schimbe pe șeful Inspecției Judiciare taman atunci când făcea  primul control la DNA din ultimul deceniu.
Cum puteți spune că sunteți mulțumit de activitatea CSM care a închis ochii la toate aceste abuzuri de neimaginat într-un stat drept?

V-ați făcut că nu vedeți imixtiunea serviciilor în Justiție!

Cum puteți spune că justiția este independentă, când ofițerii SRI au făcut echipe mixte cu procurorii, în baza unor hotărâri a CSAT – instituția pe care o conduceți chiar dumneavoastră. Nu ați suflat niciun cuvințel despre acele protocoale ilegale, pe care, dumneavoastră ar fi trebuit să fiți primul care să le denunțe... Că așa scrie în legea fundamentală! Dumneavoastră trebuie să vegheați la respectarea Constituției!
Cum puteți spune că justiția e independentă când un înalt ofițer activ al SRI a recunoscut că mergea în sala de judecată a unor procese cu oameni politici pentru a se asigura că se iau deciziile „care trebuie”?
Nu ați pus această întrebare celor de CSM!

Ați ridicat piatra să loviți, deși nu sunteți fără de păcat!

În schimb, de la înălțimea funcției pe care o ocupați, ați declarat solemn că e necesară și obligatorie integritatea celor cu înalte funcții în stat. Dar principiile sunt bune doar atunci când se aplică altora! Căci la dumneavoastră nu le-ați mai respectat. Vă reamintesc că ați devenit președinte în plin proces de integritate, când erați acuzat de incompatibilitate. Hotărârea instanței a venit abia după ce ați devenit președinte și acum ne întrebăm cu toți dacă decizia judecătorilor ar fi fost aceeași în cazul în care ați fi pierdut alegerile!
Ați călcat în picioare directivele europene care vă obligă inclusiv pe dumneavoastră, ca înaltă autoritate a statului român, să nu vorbiți despre „penalii” din funcții publice ca și cum ar fi deja vinovați. Dar aici nu mai contează ce spune Europa! Contează doar atunci când îi trage de urechi pe adversarii dvs.!
Și cine ne spune că penalii nu ar trebui să stea în funcții publice? Tocmai dvs., care ați candidat și ați fost primar al Sibiului când aveați calitatea de învinuit într-un dosar penal de care, acum, culmea!, nu vă mai aduceți aminte?!
Și cum rămâne cu integritatea și penalii, când o instanță de judecată, a decis definitiv și irevocabil că una din proprietățile dvs. v-a intrat în posesie prin fals și uz de fals, adică pe baza unor fapte penale pe care DNA nu se grăbește să le cerceteze! Sau poate că tocmai asta este cheița care vi se întoarce la spate, atunci când spuneți mereu, ca un disc zgâriat de vinil, că sunteți mulțumit de activitatea DNA – indiferent de sufrageriile pe care le vizitează d-na Kovesi în timpul liber și indiferent de înjurăturile spurcate prin care procurorul Portocală se lăuda că poate băga pe oricine la răcoare, după cum poftește!

Vă temeți de ziua când nu veți mai fi util Statului Paralel..

Domnule președinte Johannis, ați invocat de mai multe ori în discursul dvs. independența justiției. Dar prin mesajele de mai sus ați arătat contrariul. Dvs., ca om politic, ales președinte sub sigla unui partid politic, sunteți foarte interesat să vă păstrați controlul în numirea procurorilor și judecătorilor. Asta nu vă place la acele legi, pentru că până acum nu ați fost în stare să arătați măcar un singur amendament care ar îngrădi independența Justiției. Da, vă e frică să vă pierdeți controlul asupra Justiției, căci doar astfel mai puteți fi util „Statului Paralel” și probabil, pe bună dreptate, vă temeți de ziua în care această putere ocultă nu va mai avea nevoie de dvs. pentru că știți bine ce vă poate face... aveți deja exemplul predecesorului dvs.
Domnule președinte al României, suntem în anul Centenarului! România pe care o conduceți n-ar fi existat, fără sacrificiul, lupta și mai ales solidaritatea tuturor românilor.
Cum va arată România condusă de dvs. în acest an de referință pentru istoria noastră? Ce veți semăna în 2018: unire sau dezbinare?


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea