Magistrații Curții de Apel Pitești judecă dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România

Pe rolul Curţii de Apel Piteşti se află dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România după 1990. În anul 2015, doi vâlceni şi doi turci au fost prinşi în flagrant în timp ce introduceau în România nu mai puţin de 310 de kilograme de heroină, cu o valoare de piaţă a drogurilor de aproximativ 40.000.000 de euro. Transportul s-a făcut cu tirurile a două firme înregistrate în municipiul Râmnicu Vâlcea. Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin, Yigit Hakan şi Sincar Huseyin sunt inculpații din dosar. Cumulate condamnările celor patru inculpaţi, în primă instanță, sunt de aproape 50 de ani de închisoare. La Curtea de Apel Pitești se judecă apelul dosarului, următorul termen fiind stabilit pe 17 ianuarie.

În primă instanță, inculpații au primit, în total, 50 de ani de închisoare

În data de 20 aprilie 2017, magistratii Tribunalului Valcea au dat sentinta pe fond în acest dosar de trafic de droguri. Împreună, cei patru inculpați au primit 50 de ani de închisoare. YIGIT HAKAN - 17 ani şi 8 luni de închisoare, BÎNGĂ LIVIU-CONSTANTIN - 14 ani de închisoare, SINCAR HUSEYIN -  13 ani şi 4 luni de închisoare, SĂMAN GEORGE-SOLOMON - 4 ani şi 8 luni închisoare.
Cei doi vâlceni, Săman George-Solomon (foto) şi Bîngă Liviu-Constantin (foto), erau patronii a două firme de transport, ei cărând marfă din străinătate. Sub paravanul transporturilor de mărfuri, bărbaţii din Râmnicu Vâlcea făceau trafic de droguri de mare risc.
Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu luna mai 2014, Yigit Hakan împreună cu Săman George-Solomon au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat în luna martie 2015 şi Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin, în scopul săvârşirii de infracţiuni privind traficul internaţional de droguri de mare risc, respectiv heroină. Ei au organizat transportarea cantităţii de 310,76 kg heroină, iar pe 23 şi 27 iulie 2015 au introdus drogurile din Ucraina în România prin PTF Siret, heroina fiind disimulată în rezervoarele a două TIR-uri.
“Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aceste transporturi de droguri erau organizate sub paravanul unor transporturi legale de mărfuri, prin intermediul unor societăţi comerciale, ce deţineau autocamioane înmatriculate în România şi în ale căror rezervoare erau amenajate lăcaşuri speciale pentru disimularea drogurilor”, se arăta în comunicatul DIICOT. Rolul grupului constituit pe teritoriul României a fost acela de a prelua drogurile din Turcia sau Ucraina şi de a le transporta în vestul Europei (Olanda, Germania), cu tranzit pe teritoriul României.

Amendarea și dizolvarea societăților implicate în traficul de droguri

În urma deciziei Tribunalului Vâlcea s-a dispus amendarea, dar si dizolvarea societaților implicate în dosarul de trafic de droguri. Mai mult, s-a dispus și confiscarea bunurilor mobile si imobile ce aparțin inculpaților. Societatea Unitrafic SRL a primit o amendă de 215.000 lei şi pedeapsa complementară a dizolvării, iar cealaltă firmă implicată Resident SRL - 210.000 lei şi pedeapsa complementară a dizolvării.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea