Deşi criza a trântit preţurile la terenuri, băncile nu vor să renunţe la profituri

# BCR cere pe un teren din Craiovei 500 de euro pe metrul pătrat. Cine crede că, odată cu criza, au venit timpuri grele pentru bănci, ei bine, se cam înşeală. Pentru că băncile, la fel ca şi alţi graşi, consumă liniştite, în această iarnă a creditării, din… grăsimea strânsă de pe vremea când se vindea orice cu buletinul. Şi cu dobânzi uriaşe…
Iată că băncile nu doresc să renunţe nici în ziua de azi la profituri, pentru că îşi permit acest lucru. Aşa încât, dacă nu primesc preţul cerut, nicio problemă, aşteaptă până se întâmplă minunea.
Iată ce am găsit în oferta instituţiilor financiare (despre care mulţi spun că sunt nişte cămătari cu acte în regulă) fără de care nu se poate discuta despre o economie liberă:
1. BCR vinde (de ceva timp) un teren pe Calea Craiovei, în suprafaţă de 3690 m.p. cu…7.858.762 ron. Dacă  împărţim la 4,2 – preţul mediu al euro, obţinem 1.871.133 euro. Asta înseamnă cam 507 euro pe m.p. greu de crezut că poate oferi cineva pe partea aceea înclinată rămasă liberă pe Craiovei aproape două milioane de euro
2. BRD a aplicat o tactică, cel puţin la prima vedere, mai…pământeană. Asta nu înseamnă că nu se pot face oarece manevre, pentru că în dreptul anunţurilor de vânzare a terenurilor este specificat: Vânzarea se poate face la cel mai mare preţ oferit. Vă rugăm transmiteţi oferta Dvs. la adresa de email Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Este vorba de trei terenuri, unul aflat în Ştefăneşti, altul în Moşoaia şi ultimul în Câmpulung.
3. Banca Transilvania vinde teren din categoria fâneţe, în suprafaţă de 19.870 mp, din care 6.956 mp intravilan, iar restul de 12.914 extravilan, situat în satul Ciocanu - la aproximativ 4 km de comuna Dâmbovicioara. Dacă cineva îşi imaginează că îl poate revendica ieftin se înşală, pentru că banca cere pe acesta preţul de 127,500.00 €. Asta înseamnă aproape 7 euro pe metrul pătrat, la grămadă, intravilanul cu extravilanul.
Scump, domnule, scump! Dincolo parcă era mai ieftin…
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea