Restanțe de aproape 10 milioane de lei la bugetul Primăriei Curtea de Argeș

# Lista persoanelor juridice cu restanțe la impozitele și taxele locale
Zeci de persoane juridice și persoane fizice datorează Primăriei Curtea de Argeș sume importante de bani, conform datelor publicate pe site-ul primăriei orașului regal. Printre datornicii la bugetul municipalității  se regăsesc firme aflate de mult în faliment sau insolvență, dar și sume foarte mari datorate de simpli contribuabili.

 

Persoanele juridice, datorii de circa 1,5 milioane euro

Astfel, la data de 30 septembrie 2017, au fost înregistrate 930 de persoane fizice cu impozite și taxe locale restante mai mari de 1.000 lei. În total, cele 930 de persoane înregistrează datorii totale de 3.403.666 lei. Dintre aceștia, doar un singur argesean are datorii la bugetul local de 91.759 lei. În ceea ce privește persoanele juridice, au fost înregistrate 43 de societăți comerciale cu impozite și taxe locale restante mai mari de 5.000 de lei, la bugetul Primăriei Curtea de Argeș, la data de 30 septembrie 2017. Cele 43 de firme dețin restanțe totale la bugetul local de  6.231.351 lei.  De departe, pe primul loc în ceea ce privește datornicii la bugetul municipalității se află SC Rom Forest Exim SRL, firmă care deținea o fabrică de cherestea în Curtea de Argeș. Societatea care era patronată de Mahamid Marwan și Mahamid Daniela Silvia a intrat în insolvenţă în anul 2011 și înregistrează restanțe totale de circa 1,7 milioane lei. Pe lista datornicilor urmează firma Construct Universal SRL cu 1,1 milioane lei și Serafini Mobili SRL – 885.905 lei.

Cristian Mitrofan: „Mai bine recuperezi banii pe care îi ai de luat, decât să mărești taxele”

Pe 11 ianuarie a.c., președintele PNL Curtea de Argeș, Cristian Mitrofan, la o conferință de presă a partidului, și-a arătat nemulțumirea față de măririle de taxe și impozite luate de administrația locală. Liberalul consideră că în loc de aceste măriri de taxe conducerea orașului trebuia să treacă la recuperarea debitelor de la persoanele juridice și fizice.
”La Curtea de Argeș impozitele au fost stabilite cu 25% mai mari pentru persoanele fizice și cu 10% pentru persoanele juridice. M-am uitat și am vazut că avem un milion și jumătate de euro neîncasați de la firme, iar aici vorbesc doar de persoane juridice nu și de persoane fizice. Eu consider că mai bine recuperezi banii pe care îi ai de luat, decât să mărești taxele”, a precizat Cristian Mitrofan.

Click AICI pentru a vizualiza lista debitorilor persoane juridice la data de 30.09.2017

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea