Parlamentarul Cătălin Rădulescu - un prim câștig în „lupta” cu IPJ Argeș

# Cătălin Rădulescu: „Vor urma plângeri penale pentru abuz în serviciu” # „Prin fiecare proces câștigat arăt abuzurile care s-au făcut împotriva mea de către acest sistem paralel și oamenii sistemului paralel, acești ordinari…”, a mai precizat deputatul
În martie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a verificat armele deţinute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu, după ce acesta a declarat într-un interviu că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească. Pe rând, polițiștii i-au suspendat deputatului dreptul de a deține arme, apoi i-au anulat permisul de port armă și în cele din urmă l-au amendat cu 2.500 de lei. De asemenea, acestuia i s-au confiscat și cele două arme pe care le deținea. Parlamentarul nu s-a lăsat mai prejos și a deschis în instanță trei dosare împotriva măsurilor luate de polițiști.

Cătălin Rădulescu: „După ce voi căpăta permisul de port armă,  vor urma plângeri penale pentru abuz în serviciu”

Săptămâna trecută, pe 12 ianuarie, Tribunalul Argeș i-a dat câștig de cauză în unul din aceste dosare. Este vorba despre anularea dispoziției prin care IPJ Argeș i-a suspendat dreptul de a deține arme. Deputatul spune că instanța îi va face dreptate și amenință cu plângeri penale față de polițiști pentru abuz în serviciu.
„Sunt trei procese pe care eu le-am inițiat împreună cu avocații mei. Unul privind suspendarea permisului, al doilea similar privind anularea acestuia pentru că abuzul polițiștilor a fost făcut succesiv, unul după altul. Prima dată mi l-au suspendat, apoi mi l-au anulat și mi-au dat și amendă. Toate cele trei procese sunt împotriva acestor măsuri. Primul l-am câștigat, urmează al doilea care e la sfârșitul lunii, iar celălalt a fost suspendat. Aștept să vină cel de-al doilea proces și să văd ce  hotărăște instanța, în care eu am mare încredere. În condițiile în care instanța va hotărî favorabil atunci sigur că urmează alte măsuri. După ce voi căpăta permisul de port armă sigur că vor urma plângeri penale pentru abuz în serviciu împotriva acestora. Dar stai să așteptăm să vedem prima dată hotărârile instanțelor ca să nu punem carul înaintea boilor”, a declarat deputatul Cătălin Rădulescu pentru Atitudine în Argeș. De asemenea, parlamentarul cunoscut ca „deputatul mitralieră” speră că își va recupera și cele două arme: „E vorba de două arme de vânătoare. Sunt tot ale mele. Arma de colecție este tot o armă de vânătoare nu prostiile pe care le-au spus unii. Le-am depus la armurier până când se termină procesul. După ce se termină procesul, dacă este favorabil mi le iau și vedem ce facem în continuare”, a mai precizat Cătălin Rădulescu.

Cele trei dosare deschise de parlamentar împotriva IPJ Argeș

Dosarul 1:
Obiectul cauzei: anulare act administrativ DISP. NR.319459/16.03.2017;
12.01.2018 -  hotărâre: „Respinge excepţia lipsei de interes. Admite acţiunea. Anulează dispoziţia nr. 319459/16.03.2017 emisă de pârât. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Argeş”.

Dosarul 2: 
Obiectul cauzei: anulare act administrativ DISP. NR.319467/17.03.2017;
17.11.2017 - încheiere: „În baza art. 413 alin. 1 punct 1 Cod procedură civilă suspendă judecata cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 5872/280/2017, aflat pe rolul Judecătoriei Piteşti. Cu recurs pe toată durata suspendării”.

Dosarul 3:
Obiectul cauzei: plângere contravenţională PR VB SERIA PAGY NR. 0016602/17.03.2017;
Termen: 31.01.2017

„Odată cu modificarea legilor, lucrurile vor intra pe făgașul normal în țara asta”

Parlamentarul Cătălin Rădulescu spune că are mare încredere în decizile instanțelor. Acesta consideră că prin procesele câștigate arată abuzurile făcute asupra sa de „statul paralel”. În 2017, Cătălin Rădulescu a câștigat un proces cu omul de afaceri Nicolae Ivănescu, unul dintre acţionarii SC Turism Muntenia SA. Nicolae Ivănescu a cerut daune morale de 100.000 lei pentru afirmațiile făcute la adresa sa de parlamentarul argeșean, dar instanța i-a respins acțiunea. De asemenea, Rădulescu a câştigat și procesul cu Agenţia Naţională de Integritate care îl acuza de fapte incompatibile cu funcţia de demnitate publică. Totuși, deputatul a fost condamnat definitiv, în decembrie 2016, la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru dare de mită.
„Așa cum am câștigat în urmă cu două luni procesul cu ANI după patru ani de zile, acum acesta, iar în urmă cu patru luni procesul cu Ivănescu, eu am mare încredere în instanță. Prin fiecare proces câștigat arăt abuzurile care s-au făcut împotriva mea de către acest sistem paralel și oamenii sistemului paralel, acești ordinari care vor trebui să meargă în locul care trebuie și odată cu modificarea legilor, eu cred că lucrurile vor intra pe făgașul normal în țara asta și nici un om nu va putea fi abuzat așa cum am fost eu cu dosare penale, procese și cu tot felul de nenorociri. Vor răspunde toți”, a mai precizat parlamentarul argeșean. Alex Vlaicu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea