„Până la o condamnare definitivă, cei patru autopsieri își continuă activitatea”

# Afirmă dr. Nicușor Stănculeț, șeful SML Argeș
Cei patru autopsieri acuzați de luare de mită, condamnați în primă instanță la pedepse cuprinse între 4 și 7 ani închisoare cu executare, au făcut apel. Totuși o posibilă condamnare definitivă a acestora ar putea crea o criză de autopsieri la Spitalul Județean Argeș. În acest moment, doar un singur autopsier de la morga spitalului nu este cercetat pentru luare de mită.
Dr. Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș ne-a precizat că patru din cinci autopsieri angajați în cadrul Spitalului Județean sunt cercetați în instanțe pentru luare de mită. „La serviciul de Medicină Legală lucrează trei autopsieri, doi dintre ei fiind cercetați. Mai lucrează alți doi la spital, ambii fiind cercetați. Într-adevăr au primit pedepse cam mari, dar hotărârea nu e definitivă, iar soluția finală poate să fie alta. Până la o condamnare definitivă, cei patru autopsieri își continuă activitatea”, a precizat Nicușor Stănculeț, actual șef interimar la Serviciul de Medicină Legală Argeș.
Reamintim că în decembrie 2017, autopsierii au fost condamnați la închisoare cu executare în primă instanță. Deși cei patru au făcut apel la decizie, la Curtea de Apel Pitești încă nu s-a stabilit un termen de judecată în acest dosar. Cristian Nedelcu a primit cea mai aspră pedeapsă dintre autopsieri. Acesta a fost condamnat la 7 ani închisoare cu executare. Autopsierul Marinel Maria  a fost condamnat la 6 ani de închisoare, Vasile Stan a primit 4 ani de închisoare, iar Marin Păun - 4 ani de închisoare cu executare. Dosarul a fost instrumentat ca urmare a numeroaselor plângeri și sesizări penale venite de la rude ale unor persoane decedate, după ce aceștia au trebuit să dea angajaților de la morgă bani și bunuri pentru pregătirea ori ridicarea cadavrelor. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea