Concert umanitar la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 25 ianuarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, al doilea concert simfonic din seria Mozartiana, susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Cristian Oroşanu şi solistul Ioan-Dragoş Dimitriu (pian).

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea corn, Cristian Oroşanu a fost cinci ani membru al Orchestrei Naţionale Radio. În urma câştigării unei burse la Stuttgart, la Academia Internaţională „Bach”, a studiat o nouă specializare, dirijatul. Ca dirijor, a susţinut concerte cu orchestrele şi filarmonicile din ţară, dar şi din Paris, Bordeaux, Berlin, Porto. A activat şi ca dirijor al operelor din Cluj-Napoca şi Bucureşti, în repertoriul său fiind incluse peste 30 de titluri ale creaţiilor de gen. În prezent este dirijor al Filarmonicii Braşov, având o susţinută activitate concertistică, ce include promovarea şi colaborarea cu artişti de renume, dar şi cu tineri interpreţi. A mai condus orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti în stagiunile trecute.
Îndrumat de pianista Corina Ibănescu, Ioan-Dragoș Dimitriu a început studiul pianului la vârsta de şase ani, obținând ulterior peste 30 de premii la concursuri naționale și internaționale. De menționat sunt premiile I la concursurile de muzică din Portugalia şi Italia. La 16 ani a debutat cu orchestra filarmonicii din Ploieşti, când a interpretat Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Rahmaninov. În urma succesului repurtat, a primit invitații de la filarmonicile din Sibiu, Botoșani, Craiova, Orchestra Radio București și a concertat alături de dirijori precum Ilarion-Ionescu Galați, Horia Andreescu, Constantin Brâncuși, Tiberiu Soare ș.a.  În ultimii ani a cântat pe numeroase scene ale Europei, în Anglia, Franța, Elveția, Italia, Portugalia, Spania etc. și în Japonia, susținând de multe ori și concerte cu scop caritabil. Ioan-Dragoș Dimitriu este organizatorul concursului internațional de pian Transylvanian International Piano Competition de la Brașov și întemeietorul asociației și proiectului cultural „Ton der Jugend” din Viena, proiect care se ocupă cu promovarea artiștilor tineri excepționali.
Concertul are scop umanitar pentru salvarea vieţii asistentei medicale Sîrbu Florina Daniela, diagnosticată cu tumoră malignă, având disecţie radicală a gâtului pe partea stângă. A suferit şase intervenţii chirurgicale, două în România şi patru la Spitalul de Stat AKH Viena.

Cei care vor să o ajute pot dona bani în contul RO10RNCB0022006404070002 deschis la Banca Comercială Română pe numele Sârbu Florina Daniela.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea