Clubul de fotbal manageriat de locotenentul lui Frătică a lăsat, pe unde a trecut, dezastru

# Un patron de restaurant din Pitești se plânge de o gaură de aproape 200 de milioane de lei vechi. Și nu este singurul!...
C.S. Atletic Bradu, sugativa banilor primăriei din localitate, a intrat pe linie moartă imediat după schimbarea gardei de conducere. Dacă, altădată, pe vremea când Frătică era dirijorul banilor din conturile administrației locale, clubul primea finanțări constante de 600 milioane de lei vechi lunar, ei bine, acum primește... zero lei! Echipa de conducere a Primăriei Bradu, în frunte cu Dan Stroe, a decis să aloce fonduri către sporturile unde s-a făcut performanță, dar și spre echipa comunei, Real Bradu.
Nemulțumirile oamenilor erau vechi, comentariile vizând, în principal, larghețea cu care sute de milioane se duceau, lună de lună, către o echipă privată, timp în care existau străzi neasfaltate, fără iluminat public sau fără utilități. Da, însă echipa era una din portofoliul de suflet al lui Frătică, iar președinte nu putea fi decât locotenentul acestuia, Cristinel Soare, supranumit ”Țîcă”. Ei bine, Atletic Bradu a rămas fără finanțare.
Doar că, după debarcarea celor doi magnifici mai sus menționați, au început să apară și patronii de firme private, prestatori de servicii, care nu și-au recuperat, nici până în ziua de azi, sumele datorate de către clubul de fotbal.

Un astfel de caz este și cel al patronului restaurantului Orhideea, situat în incinta Pieței Prundu, care s-a plâns, la Primărie, că are două facturi neachitate de către cei de la Atletic încă din 2014. Acestea, reprezentând ”Masă servită fotbaliști” însumează aproape 200 de milioane de lei vechi, bani din care nu a mai văzut niciun leu.
Contactat telefonic, patronul restaurantului, domnul Marius Cârstea, ne-a confirmat cele aflate:
# Redactor: Am primit informația că sportivii de la Atletic Bradu mâncau la restaurantul dumneavoastră, însă nu au achitat toate datoriile. Este adevărat?
Patron ”Orhideea”: Da. Exact. Luau masa și nu au achitat. Au mâncat, aici, pe parcursul mai multor ani. Nu au achitat, însă, ultimele două facturi.
# Redactor: Datează din 2014, nu? De ce nu le-au achitat? Cu cine ați discutat?
Patron ”Orhideea”: Da, sunt ultimele două facturi. Am discutat cu domnul Cristinel Soare. Nu le-a achitat, cred, pentru că nu a vrut. Mi-a tot promis că le plătește...
# Redactor: Și avea buget de șase miliarde pe an...
Patron ”Orhideea”: Da, până la urmă nu mi-a plătit, eu m-am adresat Primăriei, sper să mi le plătească aceștia.
# Redactor: Atletic Bradu era o entitate privată, cu personalitate juridică. Nu știu dacă se poate realiza asta, să plătească primăria... Facturile cine le-a semnat, Cristinel Soare?
Patron ”Orhideea”: Da, el le-a semnat. Eu sper să plătească Primăria, am înțeles că Primăria i-a sponsorizat și finanțat...
# Redactor: Ce faceți, dacă nu se rezolvă la Primărie”
Patron ”Orhideea”: Eu sper, în continuare, să se rezolve la Primărie, ca să nu ajungem la proces...

Click AICI pentru vizualizare facturile neplătite

Dan Stroe, primarul comunei Bradu: Nu putem să plătim noi facturile acestora, nu avem nicio bază legală. Să îi dea în judecată pe cei de la Atletic Bradu, ca să se descurce între ei!...

Primarul comunei Bradu este, însă, de o cu totul altă părere. Acesta opinează că instituția pe care o conduce nu poate face, din punct de vedere legal, o asemenea plată, pentru că acel club sportiv era și este privat, fără nicio legătură cu administrația publică locală.
# Redactor: Cum este cu facturile neplătite ale lui Atletic Bradu? Le preluați la Primărie să le plătiți?
Primar Dan Stroe: Nu putem, noi, să achităm niște facturi despre care nu știm nimic, nu știm ce reprezintă, cine a mâncat acolo, la restaurant, ce a mâncat sau a băut. Nu știm noi ce s-a întâmplat acolo, nici nu este nevoie, pentru că Atletic Bradu este un club privat. Așadar, nu ne interesează activitatea lor comercială și nici raporturile lor cu terții...
# Redactor: Activitatea lor mai este sponsorizată sau finanțată de Primăria Bradu?
Primar Dan Stroe: Deloc! Orice finanțare a fost întreruptă, am ieșit din asocierea cu aceștia, nu mai avem nicio treabă cu domniile lor... Nu putem să plătim noi facturile acestora, nu avem nicio bază legală. Să îi dea în judecată pe cei de la Atletic Bradu, ca să se descurce între ei!...

Așadar, rămâne... ca-n tren. Încă un gol marcat de șeful echipei de fotbal, Cristinel Soare. De data aceasta, golul este în contul patronului restaurantului păgubit!
A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea