„Nu CJ va face pârtia A1. CJ va băga banii în conturile ADI, iar asociația va face obiectivul”

# Declară Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu # Vezi care sunt cele nouă obiective stabilite de ADI Molivișu
Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Județean Argeș au fost votate trei proiecte care au vizat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu, din care fac parte CJ Argeș și Primăriile Arefu, Brăduleț și Cicănești. Este vorba de majorarea cotizației anuale a CJ Argeș la ADI Molivișu de la 20.000 la 50.000, aprobarea strategiei proiectului, respectiv de a realiza un studiu de fezabilitate pentru o nouă pârtie de schi, creionată pe domeniul public de data asta.

La ședință a fost prezent și Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu, care a făcut mai multe precizări ca urmare a întrebărilor venite din partea consilierilor județeni din opoziție.
Despre cotizație trebuie precizat că banii acordați de Consiliul Județean nu reprezintă însă altceva decât plata salariilor angajaților ADI Molivișu:
”Este prima mărire de cotizație pe care o facem în ideea că anul acesta ne dorim implementarea proiectului. Activitatea ADI trebuie să existe că avem niște salariați. Sunt singurele forme pe care le putem prinde ca venituri în asociație. Din păcate asociația este cunoscută ca doar prin cotizație să poată susține bugetul de funcționare”, a precizat Gabriel Dică.
Despre obiectivele proiectului, directorul ADI Molivișu susține că acestea au fost stabilite și că prioritatea, în acest moment, este montarea instalațiilor de transport pe cablu și accesul spre pârtia A1:
„Împrumuturile din trezorerie făcute de asociați pentru acest proiect trebuie  folosite doar pentru proiect. ADI se hrănește pe funcționare doar din cotizație. Avem bani în momentul de față - 230.000 - dar nu am cum să îi folosesc la funcționare, ar fi în caz penal. Banii împrumutați de primării trebuie strict folosiți pentru obiectiv. Am prioritizat după obiective și după puterea financiară a fiecăruia astfel încât toate obiectivele să fie atinse de toți asociații. Sunt nouă obiective, prioritatea a fost montare instalații transport pe cablu pe care o avem achiziționată și intenția este apoi accesul spre această pârtie și obiectivele adiacente, o altă pârtie în partea de nord… Statutul ne permite să facem obiectivele de către asociați individual. Asociația ADI Molivișu va face aceste obiective doar în momentul în care fiecare asociat va genera banii pentru acel obiectiv. Nu CJ va face pârtia A1. CJ va băga banii în conturile ADI iar asociația va face obiectivul. Areful ocupă locul 1, CJ – locul 2 și celelalte sunt echivalente”, a mai precizat Gabriel Dică la ședința CJ Argeș.
De asemenea, în afară de aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul ,,CONSTRUIRE PÂRTIE DE SCHI VIDRARU A1, GHIȚU - MOLIVIȘU”, s-a aprobat, în bugetul județului Argeș pe anul 2018, și suma de 15.906.510 lei necesară realizării acestui obiectiv. A.V.

Click AICI pentru a vedea care sunt obiectivele ADI Molivișu



Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea