Bătălie pe viață și pe moarte între constructorii argeșeni

# Zeus, câștigătoarea competiției pentru reabilitarea pieței Trivale # Contre între foștii asociați: Pănescu și Zamfir au candidat din tabere opuse

Bătălie comercială cu miză de 28 miliarde de lei vechi, bani puși la concurs de Consiliul Local al Municipiului Pitești pentru reabilitarea Pieței Trivale. Suma, la care se adaugă TVA, a făcut valuri printre constructorii locali și nu numai, numărul firmelor sau asocierilor de firme înscrise inițial în procedura de licitație fiind de opt: ZEUS S.A., EUROPAN PROD S.A., METABET C.F. S.A., CONSTRUCT ECI COMPANY 2000 S.R.L., PRO INSTAL PIPE S.R.L., APARTAMENTUL S.A., VALAH CONSTRUCT GRUP S.R.L. și BUILDING CONSTRUCTION MEA S.R.L. au solicitat caietul de sarcini de la autoritatea contractantă pentru a încerca să pună mâna pe banii administrației locale piteștene.
Ulterior, pentru că nu a mai depus oferta financiară, s-a considerat că VALAH CONSTRUCT GRUP S.R.L.  s-a retras din procedura de evaluare. Celelalte firme au rămas pe redute, situația înregistrată fiind una cel puțin ciudată. Astfel, s-au întrecut doi foști asociați de-o viață, și anume Constantin Pănescu (Metabet) cu Pavel Zamfir (Selca, firmă participantă în parteneriat cu Zeus). Mai mult, la licitație a participat și Apartamentul S.A., firmă achiziționată, cu totul, de Constantin Pănescu. Să nu mai pomenim și de Pro Instal Pipe, firma lui Ștefan Ciocănel, fost consilier local și oponent înverșunat al actualului primar Cornel Ionică.
După procedurile de evaluare, comisia a considerat că numai trei oferte pot fi considerate admisibile, și anume cele ale firmelor Zeus, Apartamentul și Building Constructions Mea. Dintre cele trei, deși cu cea mai mare ofertă financiară, Zeus a ieșit câștigător.

Apartamentul S.A. a contestat la CNSC licitația

Apartamentul, în asociere cu Metabet (firmele lui Pănescu) au contestat la Consiliul Național de Soluționare al Contestațiilor (CNSC) rezultatul procedurii. CNSC a respins însă contestația, dând câștig de cauză pentru ZEUS (firma lui Grigore Dobre) și SELCA (firma lui Zamfir).
Se pare că Pănescu și-a recunoscut înfrângerea, deoarece nu a mai contestat, la Curtea de Apel Pitești, decizia CNSC. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea