Dan Manu anunță deschiderea de șantiere, în toamna acestui an, la trei investiții importante

Pe 31 ianuarie, la Consiliul Județean Argeș a avut loc prezentarea proiectelor cu finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. La eveniment au participat, alături de conducerea C.J. Argeș, echipele de proiect, primarii comunelor Recea, Popești și Buzoiești și reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale. Prin POR 2014-2020, Consiliul Județean Argeș a obținut finanțarea a patru proiecte, trei dintre acestea fiind în curs de implementare. „Modernizarea DJ 504, limita jud. Teleorman – Popești–Izvoru – Recea – Cornăţel – Vulpești (DN65A), km 110 + 700 – 136 + 695, L = 25, 995 km, com. Popești, Izvoru, Recea, Buzoești, jud. Argeș” – proiect cu o valoarea totală a contractului de finanțare de 82.687.293,84 lei. Durata de implementare a proiectului este de 41 de luni de la semnarea contractului de finanțare.
„Pentru cele patru comune, Recea, Popești, Izvoru și Buzoești, această investiție este de bun augur. Sperăm să aducă un plus valoare prin fluidizarea traficului, prin modernizarea stațiilor. Având Mănăstirea „Sf. Treime”  la Ionești, eu sper că investiția va ajuta comuna Buzoești și din punct de vedere turistic. O să apară și investitori, suntem în discuții cu câțiva”, a spus primarul comunei Buzoești, Ion Tănase.
Cel de-al doilea proiect „Restaurarea Muzeului Judeţean Argeş - consolidarea, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural” are o valoare totală de 21.462.319,75 lei, durata de implementare fiind de 44 de luni. Al treilea proiect prezentat a fost „Restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer - Cumpăna” - consolidarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural” cu o valoare totală a contractului de 19.571.115,55 lei și o durată de implementare de 44 de luni.
Dan Manu, președintele CJ Argeș a concluzionat că, cel mai probabil, lucrările la cele trei proiecte vor începe în toamna acestui an. În acest moment se lucrează la realizarea caietului de sarcini, pentru fiecare proiect în parte, pentru a fi încărcate în SEAP, în vederea desfășurării licitației pentru proiectare și execuție. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea