Constantin Nicolescu susţine regionalizarea economică

Marţea trecută, Constantin Nicolescu a participat la conferinţa săptămânală organizată de Consiliul Judeţean Argeş. După 5 luni de absenţă, preşedintele CJ Argeş a stat mult de vorbă cu ziariştii, într-o atmosferă destinsă şi a răspuns la toate întrebările.
Referendumul, reorganizarea administrativ teritorială dar şi situaţia rezultatelor de la bacalaureat au fost subiectele mult dezbătute la această conferinţă.  „Trebuie să avem în vedere stabilitatea oamenilor şi normalitatea activităţilor, o linişte mai mare pentru siguranţa zilei de mâine. Dacă se doreşte schimbarea graniţelor judeţului, conform Legii nr. 3, trebuie organizat referendum. Noi nu am încălcat nicio regulă în organizarea acestui referendum. Noi avem obligaţia să organizăm acest referendum. Cetăţeanul va decide dacă vine sau nu la vot”, a spus Constantin Nicolescu. Referendumul se poate organiza cu costuri minime, de maxim două miliarde. Se poate face pe bază de voluntariat. Preşedintele CJ este convins că toţi consilierii locali vor fi de acord să ajute la organizarea acestui referendum, ca voluntari.

„Franţa şi Italia au trecut de la regiuni economice la cele administrativ teritoriale după 20 de ani“

„Nu este nicio problemă dacă cineva îşi pierde postul. Consiliile Judeţene pot să dispară, dar dacă se elimină reprezentanţii cetăţenilor, adică cei care au fost aleşi, înseamnă că nu mai avem democraţie” a spus Nicolescu. Din punctul său de vedere, în acest moment nu se poate face această reorganizare administrativ teritorială, întrucât la acest moment nu este terminat cadastrul în România şi dacă nu se termină unele şi se vine cu modificări, înseamnă că nu se vor mai termina niciodată. Un alt motiv pentru care nu ar trebui făcută reorganizarea acum, ar fi lipsa studiilor. În anul 1999 s-au făcut nişte studii, pentru regiuni de dezvoltare economică, nu regiuni administrativ teritoriale, iar rezulatele studiilor au arătat că 8 regiuni sunt prea mari şi ar trebui mers pe varianta de 12, sau chiar 14 regiuni. Franţa şi Italia au trecut de la regiuni economice la cele administrativ teritoriale după 20 de ani. Decizia regiunii la acest moment o ia Ministerul Dezvoltării. Uniunea Europeană cere ca regiunile să aibă  putere de decizie mai mare. Părerea lui Constantin Nicolescu este ca cele opt regiuni să rămână regiuni de dezvoltare economică, dar să li se dea mai multe competenţe.
Când i s-a cerut un punct de vedere cu privire la rezultatele de la bacalaureat, preşedintele CJ a spus că nu se pricepe la învăţământ, se pricepe doar să repare şcoli şi din această cauză i se întâmplă ceea ce vedem acum. Totuşi acesta a continuat spunând: „Fiecare ministru din 1989 şi până acum şi-a făcut legea lui, chiar şi ai noştri de la PSD. Fiecare o trecea cum putea prin parlament, dar băieţii ăştia au făcut-o prin asumare”.  L.C.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea