Nicio debranşare de la Termoficare nu va mai fi posibilă după 15 august!

Săptămâna trecută, Consiliul Local Piteşti a aprobat noile norme de deconectare de la sistemul centralizat de încălzire. Municipalitatea a elaborat un astfel de proiect încă din luna martie, aşteptând să vadă dacă nu cumva găseşte oarece îmbunătăţiri. Astfel, s-a stabilit că toţi piteştenii care doresc, pot să se debranşeze de la Sistemul Public Local de Termoficare până la data de 15 august.
Ulterior, nu va mai fi acceptată nicio cerere în acest sens, urmând ca deconectările propriu-zise să fie realizate cel târziu până la 1 octombrie. Toţi cei care sunt tentaţi să-şi monteze propria centrală termică, renunţând astfel la serviciile SPLT, trebuie să respecte o serie de reguli. În sens contrar, nu va fi posibilă debranşarea.
Cele mai importante măsuri pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul debranşării sunt:
# acordul scris al Asociaţiei de proprietari
# acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală, cât şi pe verticală
# anunţarea operatorului (SPLT), cu 30 de zile înainte de debranşare
# se interzice debranşarea fără a avea asigurate surse alternative de căldură
# deconectările individuale nu se pot efectua în acele condominii în care nu au mai avut loc debranşări ulterioare
# este interzisă deconectarea dacă se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din locuinţă, în cazul în care nu sunt montate repartitoare de costuri. 
În fapt, primarul Tudor Pendiuc s-a gândit că e nevoie de o strategie care se releve numărul exact de consumatori conectaţi la Serviciul Public Local de Termoficare, pentru a şti ce măsuri trebuie luate în vederea asigurării agentului termic în condiţii optime, în iarna 2010-2011. E cunoscut faptul că tot mai mulţi piteşteni s-au debranşat de la sistemul public de încălzire, spre disperarea vecinilor lor, beneficiari al SPLT, care s-au trezit cu facturi mai mari la întreţinere. Pierderile sunt de vină, dar şi faptul că nu s-a reuşit o redimensionare a distribuţiei agentului termic, către un număr mai mic de apartamente, tocmai că până la momentul de faţă operatorul nu are un control asupra debranşărilor care urmează să se facă. Tocmai din această cauză a stabilit municipalitatea un termen limită pentru deconectări. ANCA ITTU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea